Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.04.2018 19:06:59
Deli članek:

POSKUSITE NE JOKATI! Srce parajoče sporočilo EDINA DŽEKA žrtvam vojne v Sarajevu, ob katerem ne boste mogli zadržati čustev

Profimedia

Videlo se je, da mu zadetek ogromno pomeni. Toda ne zaradi tekmovalnega vidika, ampak zaradi spomina na težko otroštvo in izgubljene prijatelje, sorodnike ...

Edin Džeko je proti Barceloni zadel za 3:1 in vrnil upanje Romi za morebitno napredovanje. Toda zadetek Suareza v končnici je vse spremenil. Toda za Bosanca v dresu sinov volkulje je bil zadetek pomembne tudi zaradi dogodkov pred 26 leti, ko se je začelo obleganje na Sarajevo.

Izjemni napadalec je spisal zares srce parajoče posvetilo padlim in ranjenim someščanom iz Sarajeva. Najbolje, da si to preberete kar sami.

"Na današnji dan pred 39 leti je KK Bosna postala prvak Evrope v košarki. Delibašić, Varajić, Hadžić, Radovanović, Đogić in ostali mojstri pod obroči so si pokorili Evropo in v svet ponesli ime Sarajeva. Trinajst let kasneje pa se je na isti datum začelo obleganje mojega mesta, ki je trajalo 1425 dni. Ponovno so vsi vedeli za Sarajevo, tokrat ne po dobrem. Ubitih je bilo 1600 otrok, 50.000 someščanov je bilo ranjenih. V mestu, v katerem nisi vedel, ali boš naslednji dan videl svojega najboljšega prijatelja, ali boš kdaj še objel očeta ali mater, ali boš sploh še kdaj odprl oči in se šel ven na dvorišče igrati s prijatelji, sem preživel prav vsakega od teh 1425 dni obleganja Sarajeva," je zapisal Džeko na svojem facebook profilu in dodal. 

"Imel sem srečo. Preživel sem, medtem ko so bili moji vrstniki ranjeni ali pa jih ni več med nami. Vsem njim posvečam zadetek proti Barceloni v ligi prvakov. Zaradi spomina nanje sem ponosen, da sem se rodil in odrastel v Sarajevu v Bosni in Hercegovini," je še zaključil.