betka Odkrito.si

Vinjena tekmovalka šova povzročila prometno ...

oblačno, sončno Svet24.si

Dež se bo počasi umaknil, a vročine ne bo

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. junija

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

horoskop Petisvet

Astro nasveti: 25.6. do 1.7. 2018

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar v zadregi

nu
nu
0 09.03.2018 10:10:48

Rekorder Kek 5 let na čelu Rijeke! Ob obletnici tudi o MARIBORU, SLOVENIJI in neprijetni primerjavi ...

M24 \ Grega Wernig
Matjaž Kek je pred natanko petimi leti debitiral v vlogi trenerja Rijeke. V tem času se je zgodilo ogromno.

9. marca 2013 je Matjaž Kek debitiral na klopi Rijeke. Proti Interju je svoje varovance vodil do zmage z 2:1, na Reki pa se je začelo neko novo obdobje. Do danes je zbral 246 tekem, dobil je 151 tekem, zbral 57 remijev in 38 porazov. Vsekakor spoštovanja verdna statistika.

Pet let po debiju je slovenski strateg eden najbolj cenjenih v hrvaški ligi, v tem času pa se je spremenilo ogromno. Noben trener v zgodovini najmočnejše hrvaške lige toliko časa in neprekinjeno ni vodil enega kluba, samo v zadnjih petih letih pa so ostali klubi zamenjali neverjetnih 70 trenerjev. Samo Dinamo in Hajduk sta jih skupaj zamenjala šestnajst, vsak po osem.

Rijeka in Kek sta spisala pravljico, vrhunec katere je bila dvojna krona v lanski sezoni. A vse ni bilo tako preprosto, kot se zdi. Od kar je Kek trener Rijeke, je klub zapustilo več kot 100 igralcev, med njimi tudi številni nepogrešljivi člani lanskega uspeha. A Rijeka je še zmeraj v vrhu hrvaškega nogometa, precej je zaslužila tudi z igranjem v Evropi.

Kek le redko postreže z intervjujem, tokrat je naredil izjemo. Za hrvaški index je spregovoril o številnih tekmah, med drugim razkril, da je ponosen na številne uspehe, igranje v Evropi, zmago nad italijanskim velikanom Milanom, najbolj pa obžaluje Olympiakos. Takrat je Rijeka ostala pred vrati lige prvakov, Kek pa še zdaj obžaluje to zamujeno priložnost. Na drugi strani je še kako ponosen na dvojno krono, na vprašanje novinarja, kaj mu več pomeni, dvojni naslov z Rijeko ali uvrstitev s Slovenijo na svetovno prvenstvo v Južni Afriki, pa je dejal: "Na to vam ne morem odgovoriti. Vsaka zgodba je nekaj posebnega. Vedno si pravim: 'Matjaž, imel si veliko srečo, da si se našel v takšnih okoljih. Da se ti je zgodil Maribor, svetovno prvenstvo in Rijeka.' To niso bili veliki klubi in ekipe, ampak so bile izjemne zgodbe. Težko bi izpostavil eno."

Značke: kek, rijeka

Članki iz rubrike