902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
2 09.03.2018 10:08:50

TEŽAVE KRANJSKEGA PRVOLIGAŠA: Bo dvoboj Triglav - Olimpija sploh odigran? (foto + video)

Iztok Lukner
Poročali smo o tem, da ima kranjski prvoligaš precej težav z zelenico na svojem stadionu. Odkar je padel prvi sneg v tej zimi, je na njem namreč debela snežna odeja.

Zato še danes ni povsem jasno, ali bo obračun 22. prvenstvenega kroga med Triglavom in Olimpijo odigran v predvidenem terminu. Medtem ko so Ljubljančani po zimskem premoru odigrali vse tri načrtovane tekme, so imeli Kranjčani glede tega veliko manj sreče. Igrali so samo z Ankaranom in za nameček še izgubili, preloženi pa sta bili njihovi srečanji z Mariborom in Krškim, vijoličaste bi morali gostiti na svojem igrišču, s Posavci pa bi morali igrati v mestu z nuklearko. Omenjeni preizkušnji bodo tako odigrali 3. aprila (Krško) in 18. aprila (Maribor).

triglav kranj DSC_0930
Iztok Lukner
V klubu delajo, kar je v njihovi moči, da jim ne bi bilo treba preložiti še ene tekme. Na vso moč se trudijo nogometašem obeh moštev omogočiti, da bodo v nedeljo ob 15. uri lahko začeli dvoboj za prvenstvene točke. Kako resni so v tej nameri, pa so na najboljši način pokazali včeraj, ko je klub organiziral čisto pravo čistilno akcijo.

Te so se udeležili igralci, in sicer vsi, od mladincev do članov, ki zaradi tega niso imeli treningov. Prav tako so za lopate poprijeli strokovno vodstvo in uprava kluba ter starši igralcev in drugi prostovoljci, ki so za svoj trud prejeli brezplačne vstopnice za dvoboj z Olimpijo.

Triglavani so na ta način pokazali, da jim ni vseeno, med čistilno akcijo pa so se še bolj povezali, saj je bilo vse skupaj videti kot team building, na katerem je bilo poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo. "Upamo, da bomo premagali naravo in v nedeljo presenetili Olimpijo," je bil kljub vsem nevšečnostim dobro razpoložen trener in športni direktor Triglava Siniša Brkić, ki je tudi sam poprijel za lopato.

triglav kranj DSC_0942
Iztok Lukner
Pa ne le on, sneg je z igrišča odstranjevalo tehnično osebje in tudi predsednik kluba Beno Fekonja. "Tokrat se je bordo družina res odzvala kot prava družina. Klub je v stiski, saj je bilo zaradi izjemnih zimskih razmer na igrišču preveč snega, da bi lahko na igrišče računali prej kot v 14 dneh. Ker mehansko ni bilo moč posegati v igrišče, smo se lotili čiščenja ročno. Priznam, da sem izredno presenečen nad odzivom in vidi se, da imamo izjemno podporo okolja. Čakata nas še dva zahtevna dneva za pripravo igrišča in resnično si želimo, da odigramo prvo spomladansko tekmo doma. Verjamem, da bo ta akcija tudi dodaten motiv za igralce članske ekipe. Za celoten klub se je tekma očitno že začela. Potrebujemo še malo pomoči lepega vremena in čim manj dežja," je dejal predsednik Triglava.

Klub je s pomočjo prijateljev očistil robove igrišča v pasu 15 metrov v dolžinski izmeri 300 metrov. V povprečju je bilo na zelenici do 20 cm snega, kar pomeni da so očistili 900 kubičnih metrov snega (odstranjenih je bilo 700 kubičnih metrov vode), ki je bil izredno težek. Danes naj bi se stopil še sneg na sredini igrišča, potem pa bi s celotnega igrišča odstranili vodo, da se lahko čimprej posuši.

Galerija

Članki iz rubrike