Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 09.03.2018 08:52:44

Slaviša Stojanović kmalu spet v akciji? Ne bi zamenjal rojaka, grem na svetovno prvenstvo v Rusijo!

Večni hokejski derbi je v ledeno dvorano privabil tudi Slavišo Stojanoviča.
Marko Vavpotič
Nekdanji selektor slovenske reprezentance je lanskega oktobra nekoliko presenetljivo končal svojo latvijsko zgodbo, lastnik Rige je za nadaljevanje uspešnega projekta ponujal premalo denarja. Zdaj je Slaviša Stojanović še vedno brez kluba, kar je izkoristil tudi za svoj glasbeni prvenec, v pričakovanju novih delodajalcev pa se bo bržčas pridružil eni od reprezentanc, ki bo sodelovala na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Medtem podrobno spremlja tudi dogajanja na domačem prvoligaškem prizorišču.

Stojanović je od lanskega novembra brez kluba. Takrat je končal sezono na klopi Rige in zdelo se je, da bo latvijsko zgodbo nadaljeval. Bil je namreč zelo uspešen, klubu je zagotovil zgodovinski nastop na mednarodnem prizorišču in prevladovalo je prepričanje, da bodo pogovori z ruskim lastnikom zgolj formalnost. Prijetna formalnost, a se je razpletlo drugače. »Po največjem uspehu kluba nismo dosegli dogovora glede finančnih pogojev. Predsednik je želel znižati pogodbo tako meni kot mojim sodelavcem, v kar nismo privolili, zato smo se razšli,« je uvodoma pojasnil ljubljanski strokovnjak. 

Morda v Azijo
Vmes je bilo slišati namigovanja o tem, da bi se utegnil preseliti na Ciper, kjer bi na klopi Pafosa nasledil Luko Elsnerja. Gre za klub, katerega lastnik je poslovnež, ki »obvladuje« tudi Rigo. »Drži, pojavila se je takšna možnost, vendar sem jo takoj zavrnil, tako da pogovorov v tej smeri ni bilo.« Zakaj? Morda zaradi solidarnosti do slovenskega trenerskega kolega? »Da, v prvi vrsti zaradi tega,« je odvrnil nekdanji selektor slovenske izbrane vrste.

Naslednje vprašanje se pojavlja samo od sebe – kako naprej? »Dogajalo se je marsikaj. Potem ko se z Rigo nisem dogovoril za nadaljevanje sodelovanja, sem bil še najbližje odhodu v Kazahstan, toda na koncu iz tega ni bilo nič. V zadnjih dneh se je spet začelo nekaj kuhati, v igri je Azija, v bližnji prihodnosti bi moralo biti znanega več.«

Projekt svetovno prvenstvo
Medtem so torej minili že več kot štirje meseci, odkar je naš sogovornik brez kluba, daljši premori na številne strokovnjake vplivajo različno. Nekateri so žični, drugi mirni …

CELOTEN POGOVOR S SLAVIŠO STOJANOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike