Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2017 07:56:49
Deli članek:

Hej, me sploh kdo hoče?! Novo leto, stare skrbi za Harisa Vučkića

Bradford City

Kaj bodo uvodni dnevi novega leta prinesli slovenskemu nogometašu Harisu Vučkiću?

S prvim januarjem se je v marsikateri evropski državi začel zimski prestopni rok, ki bi znal biti še kako zanimiv tudi za številne nogometaše iz Slovenije. Eden tistih, ki bodo morali urediti svoj status, je tudi Haris Vučkić. Slednji je lani poleti zavrnil možnost vrnitve domov, Olimpiji se je zahvalil za ponudbo in raje ostal v Angliji. Toda ne pri Newcastle Unitedu, vnovič je odšel na posodo, tokrat k Bradford Cityju.

Težko bi trdili, da je nekdanji mladinec Domžal zadel v polno s svojo odločitvijo, saj se v pol leta pri angleškem tretjeligašu zagotovo ni kaj prida izkazal. Spet je imel težave s poškodbami, ko je 31. decembra na tekmi z Buryjem v igro prišel v 82. minuti, je zabeležil svoj šele deveti ligaški nastop v sezoni. O tem, da se ni naigral, priča tudi minutaža: pri Bradford Cityju je zbral le 289 minut, kar je zagotovo precej manj, kot je upal, ko je sprejel odločitev, da bo raje kot k Olimpiji odšel k omenjenemu angleškemu klubu.

Da bi bilo zanj vse skupaj še toliko huje, se bo jutri spet moral vrniti na St James' Park. Tam ima pogodbo, ki bo v veljavi še pol leta, toda obstaja precejšnja verjetnost, da jo bosta obe strani prekinili že zdaj. Se pa ob tem kakopak poraja vprašanje, kako naprej. Bodo pri Bradford Cityju poskušali podaljšati posodo? Ali pa se mu bodo s stiskom roke zahvalili za tisto malo, kar je prispeval temu klubu? Za zdaj se o Vučkićevi prihodnosti vsaj na glas še ne govori kaj prida. A bržčas bo že v kratkem znano, kako in kaj. Kar je skorajda neizpodbitno, je vsaj dejstvo, da bo kmalu prost jarma Newcastle Uniteda. In zanj bi to roko na srce morala biti najboljša novica v tem letu …