Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.12.2016 19:14:59
Deli članek:

Juve je bil vse dogovorjen z okrepitvijo. Segli so si v roke. Nato pa so Kitajci ponudili nemogoče!

Še ena v nizu neverjetnih kitajskih zgodb. Še ena v nizu nelogičnosti in nerazumljivosti.

Belgijski zvezdnik Axel Witsel bi že preteklo poletje postal član Juventusa, če njegov dosedanji klub Zenit ne bi bil po nepotrebnem trmast okrog odškodnine. Toda Belgijec in vodilni možje stare dame so se vseeno dogovorili: bodisi za minimalno odškodnino na začetku januarja bodisi za januarski podpis brezplačnega junijskega prestopa. 

Navijači Juventusa so ga že imeli za bodočega ljubljenca, v teh dneh bi to moral postati, toda v vse skupaj so se vmešali ... Kitajci. Jasno, kdo pa drug. Šanghaj. Jasno, kdo pa drug. Najprej  je kazalo, da v zapečaten dogovor ne bodo mogli poseči, a kaj ko ti ljudje nimajo meje, predvsem pa nimajo nikakršnih finančnih omejitev. 

Ko so 27-letnemu Witslu ponujali 12 milijonov evrov na leto za 4-letno pogodbo, je vseeno vztrajal pri dogovoru s staro damo, pa čeprav mu ta ne bi prinesel več kot 4 ali 5 milijonov na sezono. Ker so Kitajci to vedeli, pa so ponudbo zvišali. In ko zvišajo oni, ne zvišajo z 12 na 12,5 ali na 13. 

Axel je na mizp dobil štiriletno pogodbo, skupaj vredno neverjetnih 80 milijonov evrov, torej 20 milijonov za vsako sezono. za defenzivnega vezista je to noro, bolano. In čeprav je želel spoštovati dogovor, se je na koncu odločil, da preprosto ne more. In vprašanje je, ali mu lahko zamerimo.