Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.01.2017 14:53:29
Deli članek:

Mourinho v 24 urah dvakrat v Lizbono in nazaj

Profimedia

Jose Mourinho. Ali ga imate radi ali pa vam gre na živce. Je pač posebnež, kot tudi sam pravi zase. Doma pa je predvsem ljubeč mož in oče.

Božično-novoletni prazniki so bili za portugalskega stratega nadvse dejavni, stresni in utrujajoči. V razmaku 24 ur je kar štirikrat premagal razdaljo med Manchestrom in Lizbono, vmes je po razporedu vodil vadbo svojih varovancev - rdečih vragov.

Potem ko je njegova 51-letna žena Matilda oziroma Tami tožila zaradi bolečine in od zdravnikov izvedela, da je edina rešitev takojšnja operacija, so pri Mourinhevih doma takoj ukrepali. Gospo so prepeljali v domovino in jo v privatni bolnišnici De Sao Jose v portugalski prestolnici že v sredo operirali.

In Jose? V sredo je sledil ženi, s privatnim letalom je krenil na dobrih 1700 dolgo pot in ji stal ob strani, se isti dan vrnil v Manchester, kjer je naslednje jutro vodil trening. Takoj zatem se je vrnil v Lizbono, še nekaj časa preživel ob bolniški postelji svoje žene in se po nekaj urah vrnil na Otok. V petek ga je znova čakal trening, tudi tiskovna konferenca, v soboto pa tekma z Middlesbroughom.

Viri blizu družine Mourinho pravijo, da so bili ti dnevi izjemno težki za Joseja, vendar v slogu pravega profesionalca ni pustil, da bi mu vse skupaj prišlo do živega. In ostal jekleno-hladni Jose Mourinho.

Triinpetdesetletni strateg Manchestra Uniteda sicer stalno poudarja pripadnost družini, veliko ljubezen do svoje žene, s katero se je spoznal, ko je imel komaj 17 let. Sad njune ljubezni sta 20-letna Matilda in 17-letni Jose Mario, ki sta zaradi mamine operacije odpovedala skoraj 9000 evrov vredne počitnice v Braziliji in se iz Londona, kjer Matilda študira, Jose Mario pa igra nogomet za Fulham, raje odpravila na 2,4 milijona evrov vredno družinsko posestvo v Setubal, južno od Lizbone.