oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ro
ro
2 30.11.2016 08:24:04

Kek pred derbijem odvrgel rokavice in izstrelil strupene puščice

Grega Wernig
Nogometaši Rijeke so v torek v Zagrebu rutinirano s 3:1 premagali Lokomotivo in se uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja, toda po tekmi je bilo dogajanje na igralni površini potisnjeno v ozadje.

Rečani so napredovali v polfinale pokalnega tekmovanja in s prepričljivo zmago poslali jasno sporočilo Dinamu, s katerim se bodo v soboto v Maksimirju pomerili za prvenstvene točke.

"Uresničili smo cilj, to je najpomembnejše. Bilo je opazno, da smo malce načeti, utrujeni, toda v pravem trenutku smo dosegli gole in slavili," je po tekmi dejal trener Rijeke Matjaž Kek, nakar je beseda stekla o prihajajočem obračunu z Dinamom. Oziroma o tem, da je disciplinska komisija hrvaške zveze zavrnila pritožbo na kazen Franka Andrijaševića, ki ga je disciplinski sodnik zaradi menda neprimernih besed delivcu pravice kaznoval s tremi tekmami prepovedi igranja. Mariborski strokovnjak bo tako v soboto v prestolnici pogrešal močno orožje.

"Vsem je bilo jasno, kaj se bo zgodilo. Toda bolj od zavrnjene pritožbe me moti, da zdaj tisti, ki nam kroji pravico, v vseh medijih opravičuje svojo odločitev in deli moralne nauke. Najbrž bo kmalu skočil iz paštete. Česa takega v življenju še nisem doživel, tega ni nikjer na svetu. Kot trener bom od igralcev vedno zahteval korektno vedenje, toda to je vendarle preveč. Šlo je čez vse meje. Prepričan sem, da tudi najbolj goreči navijači Dinama Andrijaševića ne bi kaznovali s tremi tekmami prepovedi," je Matjaž Kek po dvoboju v Zagrebu in pred vrnitvijo v prestolnico "odvrgel rokavice".

Obregnil se je še ob komisijo za pritožbe. "Tudi oni so se predstavili v lepi luči. Od petih članov so se zbrali vsega trije, povrhu vsega je bil eden med njimi nekoč trener v mlajših selekcijah Dinama," je bil oster nekdanji selektor slovenske izbrane vrste in nato nekoliko ironično pristavil: "Komaj čakam soboto v Maksimirju."

Članki iz rubrike