Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.11.2016 19:25:38
Deli članek:

Ne le Kolumbijci, z neverjetno potezo postregli tudi brazilski klubi

vszi

Po tragediji, ki je torkov dan spremenila v dan za razmišljanje o krhkosti človeškega življenja, na površje prihajajo tiste najlepše človeške lastnosti.

"Ob nesrečah se združijo vsi", vsaj tako pravijo. Zdaj so kot kaže v akcijo stopili tudi brazilski klubi, ali bolje rečeno združenje le-teh, ki so na zvezo že poslali zahteve po spremembah pravil v luči hude tragedije, v kateri je življenje izgubilo 75 ljudi.

Zdaj so kot kaže brazilski klubi odločeni stopiti skupaj v pomoč klubu iz Chapa, ki je izgubil kar 20 od 23 nogometašev, ki so potovali na prizorišče finala Copa Sudamericane v Medellin.

Brazilska zveza je namreč tekme že prestavila in prekinila vse aktivnosti, zdaj pa so klubi kot so Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portuguesa, Santos in Sao Paulo predlagali, ne, zahtevali, da si lahko Chapecoense za naslednjo sezono izposodi igralce ostalih klubov brez morebitne odškodnine ali pokrivanja plač, poleg tega pa so predlagali, da najmanj tri sezone ne bi mogli izpasti iz brazilske elite.

To je njihovo sporočilo: "V času velike žalosti in še večje izgube, smo se mi, predsedniki brazilskih klubov, odločili izreči sožalje vsem vpletenim, družinam, prijateljem, zaradi tragedije, ki se je dotaknila svetovnega nogometa."

"Četudi se zavedamo, da je nesreča pustila nepopravljive posledice, ekipe razumemo, da je potrebna enotnost, podpora in pomoč Chapecoenseju. V tem pogledu smo se odločili, da sprejmemo naslednje predloge.

- Brezplačna izposoja igralcev za naslednjo sezono.

- uradna zahteva, da Chapoense izvzame iz običajnega sistema tekmovanja, kar pomeni, da vsaj v naslednjih treh sezonah ne morejo izpasti iz prve lige, kar pomeni, da bo, če Chapoense zasede eno izmed štirih zadnjih mest, izpadel klub, ki bo osvojil 16. mesto.

To je najmanj, kar lahko storimo v tem času, z iskrenimi željami, da pomagamo pri rekonstrukciji institucije, ki jo je brazilski nogomet danes izgubil."

Gesta, pred katero moramo sneti klobuk in se prikloniti.