Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.11.2016 16:49:57
Deli članek:

Jan Oblak tarča angleškega velikana

V dnevu, ko je nogomet pretresla velika tragedija brazilskega moštva Chapecoense, se je razširila tudi novica o tem, da je Jan Oblak tarča angleškega velikana.

Govora je namreč o zanimanju Arsenala, čigar trener Arsene Wenger je velik pristaš slovenskega čuvaja mreže, poroča Goal.com. Zanj naj bi večkrat izrazil zanimanje, a je vedno naletel na isti odgovor - ne.

Viri se sklicujejo, da je Arsenal že dlje časa zainteresiran za Oblaka, ampak Londončani nočejo sprejeti odkupne klavzule španskega kluba, ki za Škofjeločana znaša 100 milijonov evrov. 

Arsenal očitno že pogleduje po zamenjavi za češkega vratarja Petra Čecha, ki je maja letos dopolnil 34 let. Oblak pri triindvajsetih pa je opcija za prihodnost. 

Reuters

Viri na Goal.com navajajo, da bodo topničarji poskušali v svoje vrste zvabiti Oblaka, ko mu bo padla cena, saj si devetmestne številke ne morejo privoščiti.

Za zdaj ni jasno, ali Oblak premišljuje o morebitnem odhodu. Bolj se zdi uresničljiv scenarij, po katerem bo še vsaj sezono in pol ostal v vrstah Atletov.