Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.11.2016 20:37:59
Deli članek:

Neizgovorljiva Borussia ob obletnici poslala darilo svojemu navijaču Buffonu

Zgodba o romanci med legendarnim vratarjem Juventusa in klubom iz Mönchengladbacha bo dobila novo poglavje.

Ko je v pretekli sezoni legendarni Gianluigi Buffon gostoval v tem nemškem mestu nemogočega imena, je prišlo do izjemnega razkritja. Priznal je namreč, da je navijač ekipe, ki mu je zagotovo ne bi pripisal prav nihče. Pri tem gre za zelo zanimivo zgodbo iz otroštva. 

Malega Gigija je tako zelo fasciniralo, da ni znal ne izgovoriti ne napisati Mönchengladbach, da je ekipo začel spremljati in zanjo navijati. Ob lanskem gostovanju, ko se je z njo prvič v karieri pomeril, je zato skušal priti do navijaškega šala. A se je zataknilo.

Navijači so njegovo prošnjo narobe razumeli in so ga odgnali od tribune, čemur je sledilo vratarjevo pojasnilo, razkritje in gesta klub, ki mu je takoj priskrbel šal. No, zdaj, ob obletnici dogodka, pa gredo Nemci še korak dlje.

Na vse skupaj so jih spomnile težave ob gostovanju Celtica, čigar navijači so imeli tako velike težave, da so odgovorni svoj klub na spletu preprosto preimenovali v German Team (Nemška ekipa). Ob tem pa so ponovno pomislili na zgodbo o Buffonu.

Zato so v Torino poslali prav posebej paket, v katerem je menda edinstven šal, ki bo Italijana pustil brez besed. Gigi pa je že obljubil, da bo, ko paket prispe v Torino, vse skupaj pokazal javnosti ter se z novo pridobitvijo fotografiral.