Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
18.11.2016 08:15:14
Deli članek:

Gregor Bajde posebej za Ekipo SN: Zato sem zapustil Maribor

Arsen Perić

Čeprav je bil v prejšnji sezoni verjetno celo najboljši mož vijoličastih, je Gregor Bajde tik pred koncem prestopnega roka zapustil Maribor.

A ne zaradi sanjskega prestopa, temveč s statusom posojenega nogometaša. Odšel je v italijanskega drugoligaša Novaro, vse skupaj pa je bilo – skupaj z izjavami Zlatka Zahovića – izvedeno tako nespretno, da se je zdelo, kot da je bil iz Ljudskega vrta pregnan. S še vedno članom Maribora na začasnem delu v serie B smo se pogovarjali o njegovi avanturi v Novari, seveda nismo mogli niti mimo trinajstkratnih državnih prvakov.

Za začetek čisto splošno vprašanje. Kako ste, kako je v Italiji?
Vse super. (smeh) Moram priznati, da sem se dobro znašel. Imam to srečo, da je v klubu precej tujcev, ki govorijo angleško. Imamo dva Švicarja, Madžara, Bolgara, Poljaka in še nekaj tujcev, s katerimi se lahko pogovarjam v angleškem jeziku. Italijani namreč bolj slabo govorijo angleško. Tujci, ki znajo italijansko, mi potem prevajajo, se pa tudi sam intenzivno učim italijansko. Nekaj besed že znam, upam, da bom kmalu obvladal še kaj več. Tako da ja, privadil sem se na življenje v Italiji. Vreme je super, hrana še boljša.

Drago Wernig - TAKA

Nam lahko zaupate, pod kakšnimi pogoji ste odšli v Novaro, in ali morda veste, kakšna bo vaša prihodnost?
Trenutno imam v Novari status posojenega nogometaša, ima pa Novara po koncu sezone možnost odkupa. Kakšna je moja prihodnost, ne vem, ker mi nihče ni še nič povedal. Tukaj sem šele dva meseca in jasno, da še ne vem, kako bo naprej. Morda me bodo pri Novari odkupili, morda se bom vrnil v Maribor.

Ker igrate v drugi italijanski ligi, vas težko spremljamo v živo. Povejte, na katerem položaju igrate v novem klubu?
Naš trener igra v taktični različici 4-4-2, s tem da so v zvezni liniji nogometaši postavljeni v romb. Sam igram na položaju enega izmed dveh napadalcev.

Zanimivo. Igrate torej v taktični postavitvi, v kateri igra tudi Maribor pod Darkom Milaničem. A Zlatko Zahović je dejal, da ste se ravno zaradi spremembe taktike znašli v težavah; da za vas, ker ni več krilnih napadalcev, nekako ni več pravega položaja na igrišču in vas kot osrednjega napadalca ne vidi, čeprav je ob vašem prihodu dejal ravno to – da ste centralni napadalec.

...


CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA.24.SI!