Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.06.2016 21:30:22
Deli članek:

Pušnik spet presenetil

Potem ko je prevzel vodenje Hajduka, je Marijan Pušnik s svojimi izjavami in razmišljanji že nekajkrat razburil klubske strukture, navijače in hrvaško javnost, tudi njegova zadnja poteza dviga kar precej prahu. In marsikomu ni všeč.

Brez pravega pojasnila se je presenetljivo odločil za zamenjavo kapetana. To vlogo je do zdaj opravljal reprezentančni vratar Lovre Kalinić, odslej pa bo s trakom okoli roke igral veliki up dalmatinskega ponosa Nikola Vlašić.

Nekateri mediji pri južnih sosedih poročajo, da naj bi bil Lovre Kalinić zaradi tega šokiran, prav tako kot zaradi dejstva, da je za vse skupaj izvedel prek posrednikov, po Euru se je namreč odpravil na oddih. Po teh navedbah naj bi čutil, da ga je klub izdal, poteza koroškega strokovnjaka pa ga je menda tako prizadela, da naj bi resno razmišljal o tem, ali se bo po dopustu sploh vrnil na Poljud.

Osemnajstletni Nikola Vlašić je postal najmlajši kapetan v zgodovini splitskega kluba. "Izbira je logična. On je prihodnost kluba in v perspektivi njegova največja vrednost," je za Slobodno Dalmacijo povedal Marijan Pušnik. "Naj mladenič nosi trak. To je čast in obveza, vendar je hierarhija jasna. Moja kapetana sta tudi Lovre Kalinić in Tino Sušić. In Nižić in Milić. Pomembno je, da ima ekipa svoje vodje in avtoritete. Trak je pomemben, toda kapetan je tisti, ki je vodja na igrišču. Moja podaljšana roka in to so vsi oni," je še pristavil 55-letni Dravograjčan.