Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.05.2016 22:40:30
Deli članek:

Kurtić za konec sezone prinesel zmago Atalanti (video)

Sezono so z zadnjimi tekmami sklenili tudi v serie A. Potem ko so si obstanek v ligi zagotovili nogometaši Palerma, za katerega igrata dva slovenska nogometaša, je z zmago sezono zaključil tudi Jasmin Kurtić

Slovenski reprezentant je na najboljši možni način sklenil sezono pri Atalanti. Z golom v 82. minuti je svojemu moštvu prinesel tri točke v gosteh proti Genoi (1:2). Tekma ni imela pravega tekmovalnega motiva, ne eni ne drugi niso bili ogroženi pred zadnjim krogom, prav tako pa niso bili dovolj visoko, da bi se borili za mesto, ki vodi v evropske pokale. 

Na drugi strani je Palermo Aljaža Strune in Siniše Anđelkovića gostil Verono in si zagotovil zmago (3:2) ter posledično obstanek med italijansko elito.

vszi

Anđelković je odigral celotno srečanje, medtem ko je Struna tekmo presedel na klopi. Koliko je bilo motiva s strani Verone je namreč sila vprašljivo, potem ko so Italijani predstavili scenarij, kako s porazom Verona 'prihrani' 15 milijonov evrov. 

Palermo glede tega ne bo izgubljal spanca, je pa sreča enega kluba tokrat pomenila nesrečo drugega. S tem pa tudi selitev Vida Belca med drugoligaše, ki je s Carpijem v zadnjem krogu sicer slavil zmago proti Udineseju (1:2), a ta je bila zgolj prestižne narave. 

Profimedia