Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2016 17:51:25
Deli članek:

Zadoščenje brez primere: Ranieri na Stamfordu skozi špalir ob ovacijah!

Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri se je po 12 letih vrnil na stadion Chelseaja in to storil kot angleški prvak.

Ranieriju leta 2004 ni šlo slabo, toda tedanji novi lastnik Roman Abramovič je želel pisati bolj odmevno zgodbo in je hotel bolj odmevnega trenerja. Pripeljal je tedanjo vzhajajočo zvezdo poklica, svežega evropskega prvaka s Portom Joseja Mourinha, pri tem pa je Italijanu seveda pokazal vrata.

Po ne najbolj uspešnem desetletju se je Ranieri v premier igo vrnil pred letošnjo sezono, pričakovanja niso bila velika, njegovemu Leicester Cityju so napovedovali izpad iz lige. Namesto tega pa ... no, saj veste. Lisice so senzacionalne osvojile premier ligo in njihov trener je v zadnjem krogu gostoval pri Chelseaju kot angleški prvak

Njegov nekdanji klub mu je ob tem postavil špalir, ki je najprej na igrišče pospremil nogometaše, nato pa še trenerja, ob čigar mimohodu so se na noge dvignili vsi gledalci. Tudi tisti v častni loži, med drugim je stoje zaploskal sam Abramovič, ki bi danes za Ranierijev dosežek dal marsikaj. 

Za Chelseajem je seveda slaba sezona in bo začel popolno prenovo, Ranieri pa ostaja pri Leicestru in bo s seboj nosil tudi neprecenljive današnje prizore. Mimogrede, tekma, ki ni odločala o ničemer, se je končala s prijateljskih 1:1.