Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2016 15:30:17
Deli članek:

Nemci že trgujejo

V Nemčiji so se že začeli prestopi nogometašev. Tako bo brazilski branilec Naldo zeleno-beli dres Wolfsburga zamenjal za modri dres Schalkeja, 33-letnik, ki je zbral tudi štiri nastope za brazilsko reprezentanco, je kot prost igralec podpisal dveletno pogodbo.

Naldo, ki je sedem let igral tudi za Werder, s katerim je tako kot z Wolfsburgom, v katerega je prestopil leta 2012, osvojil nemški pokal, bo s Schalkejem igral v ligi Europa, v prvi enajsterici ekipe pa bo zamenjal Joela Matipa. Slednji se seli k Liverpoolu.

"Ko smo slišali, da je Naldo prost, smo takoj stopili v akcijo in ga poskušali prepričati, da se nam pridruži. Uspelo nam je, zelo smo zadovoljni z opravljenim delom," je dejal športni direktor Schalkeja Christian Heidel, ki bo moral poiskati tudi novega trenerja, saj je klub v soboto odpustil Andreja Breitenreiterja.

Svojo prvo okrepitev za naslednjo sezono pa je našel tudi Hamburg. V svoje vrste je iz drugoligaša Union Berlina privabil 23-letnega ameriškega napadalca Bobbyja Wooda. Zanj bo plačal 3,5 milijona evrov odškodnine. Iz Hamburga so tudi sporočili, da so blizu dogovora z vratarjem Darmstadta Christianom Mathenio, ki bo v golu zamenjal Čeha Jaroslava Drobnyja.