Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.01.2016 20:21:26
Deli članek:

Kurtić 'izsilil' enajstmetrovko (video)

V dvoboju italijanske serie A sta se Atalanta in Sassuolo razšla brez zmagovalca.

Srečanje pa je bilo posebno za slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića. Član Atalante je namreč v Bergamo prišel pred začetkom sezone prav iz Sassuola.

Danes pa je 27-letnik iz Kanižarice odigral tudi pomembno vlogo pri tem, da je njegovo moštvo prišlo do točke. Gostje so v 27. minuti sicer povedli, a vodstva niso uspeli dolgo zadržati.

Le pet minut pozneje so modro-črni izenačili. V na videz povsem nenevarni akciji se je gostujoči vratar Andrea Consigli v svojem kazenskem prostoru vrgel proti žogi, proti kateri je tekel njegov soigralec. Tik za slednjim je bil tudi Kurtić, ki je naletel na ležečega golmana in padel prek njega. Sledila je nekoliko presenetljiva odločitev sodnika Gavilluccija, ki je brez obotavljanja takoj pokazal na belo točko in Consiglija zaradi ugovarjanja kaznoval še z rumenim kartonom.

Odgovornost je prevzel German Denis, ki mu je vratar strel ubranil, a se je žoga vnovič odbila do Argentinca, v drugo pa jo je le spravil v mrežo in postavil končni rezultat - 1:1. Kurtić je bil na igrišču do 73. minute.