Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
28.01.2016 10:58:18
Deli članek:

Stojanović: Dinamo je dve stopnički višje od Maribora

Grega Wernig

Petar Stojanović se je v Zagrebu odlično znašel, za hrvaške medije pa je spregovoril tudi o primerjavi med njegovim nekdanjim klubom iz Maribora in aktualnim Dinamom.

Petar Stojanović se z Dinamom trenutno nahaja v La Mangi, kjer se nogometaši pripravljajo na spomladanski del prvenstva. Še pred odhodom v Španijo pa se je pogovarjal z novinarjem Večernjega lista in dejal, da se v novem okolju odlično počuti. "Vse je odlično, vrhunsko. Še bolje, kot sem pričakoval. Hitro sem se vklopil, pa tudi fantje so me lepo sprejeli," je uvodoma dejal 20-letni bočni branilec.

Seveda ni šlo brez primerjave z nekdanjim klubom Mariborom: "Tudi Maribor je dobro organiziran, dosegel je evropsko raven, ampak Dinamo je dve stopnički višje od Maribora. Takšen klub sem si želel, saj bom tako lahko še napredoval. Konkurenca je velika, kar je dobro zame."

Ronald Goršić/Cropix

Ni skrivnost, da so se zanj zanimali tudi nekateri drugi klubi. Toda o njih za zdaj molči. "Bilo je še nekaj zanimanja, ampak to ni več pomembno. Za Dinamo sem se odločil, ker meni, da je to za mene najboljši klub," je pojasnil Stojanović in nadaljeval: "Gre za vrhunski klub, znam tukajšnji jezik, poleg tega sem blizu doma."

Še zmeraj pa je v središču pozornosti njegov jekleni konjiček. V žamet oblečen avtomobil je požel ogromno zanimanja, kar ga je nadvse presenetilo. Še posebej zato, ker ga v Sloveniji ni nihče opazil. "Avto mi je všeč, želel sem si takšnega, nisem si pa misli, da bo tukaj požel toliko zanimanja. Imel sem ga že v Sloveniji, pa ni bilo tako hudo," je še pristavil mladi slovenski nogometaš in za konec pojasnil, da se njegov avto čisti tako, kot vse ostale.