Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.01.2016 10:22:37
Deli članek:

Srbski Brazilec za Srbijo: Zapomnite si ime Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnović

Zanimivo in precej nenavadno je že njegovo ime, zanimive so njegove sposobnosti, zanimiva je njegova reprezentančna odločitev.

Lyanco, kot ga poznajo v Braziliji, je branilec Sao Paula, ki bo 1. februarja dopolnil 19 let. Zadnji del njegovega priimka razkriva poreklo, morda se ga nekaj skriva tudi v prvem delu imena, vsekakor pa gre za igralca, ki se svojih srbskih korenin zaveda. Pa čeprav so zelo oddaljene, saj se je pri le sedmih letih v Brazilijo z družino izselil njegov dedek. 

Kakorkoli, za Vojnovića (če mu lahko rečemo tako) je pred časom izvedela tudi srbska nogometna zveza, ga v teh dneh vpoklicala v mlado reprezentanco, Lyanco pa je to povabilo sprejel. Za nekatere presenetljivo, a je treba vedeti, da vendarle ne tvega preveč, saj bo si v primeru vpoklica v brazilsko izbrano vrsto še vedno lahko premislil.

To nikakor ni izključeno, kajti resnično gre za talenta, ki ga je v svoje vrste že lani želel zvabiti Milan in se z njim tudi dogovoril, a je prestop padel v vodo zaradi birokratskih ovir. Zanj se zanimajo tudi številni drugi evropski klubi in zares bo zanimivo videti, v kako dobrega igralca bo zrasel ter ali bo vztraja pri odločitvi za Srbijo. 

Za nameček vam ponujamo spodnji posnetek, v katerem lahko vidite venček posredovanj novopečenega člana mlade srbske reprezentance.