Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2016 15:50:54
Deli članek:

100 milijonov za tri plače

Reuters

Barcelona bo morala v naslednjih mesecih za plače igralcem seči globoko, zelo globoko v klubsko blagajno.


Že v tem trenutku plače igralcem predstavljajo kar 73 odstotkov proračuna katalonskega velikana. No, v naslednjih mesecih se bo ta odstotek še povečal, saj naj bi se dogovorili za nove zneske mesečnih dohodkov Lea Messija, Luisa Suareza in Neymarja.

Veliko je bilo že zapisanega in izrečenega o finančnih težavah Barcelone, toda morda najboljši klub na svetu naj bi po poročanju španskih časopisov v letu 2016 samo za plače igralcev in strokovnega štaba odštel rekordnih 416 milijonov evrov. To bi pomenilo, da bi imeli pri Barceloni najdražjo športno ekipo na svetu.
Četrtino od tega denarja bo namenjeno za plače »zlatega trikotnika - MSN«. Messi, Suarez in Neymar bodo do naslednjega podaljšanja pogodbe stali Barcelono samo za plače po 100 milijonov evrov na leto.

Trio MSN so verjetno najbolj smrtonosna nogometna udarna moč na svetu. V preteklem letu je Barcelona dosegla 180 golov, s čimer je podrla Realov rekord. Od teh 180 zadetkov sta jih Suarez in Messi dosegla po 48, Neymar pa je 41-krat premagal nasprotnikove vratarje. In kdo je četrti najboljši strelec Barcelone? Ivan Rakitić je dosegel sedem golov.