Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
25.01.2016 11:24:40
Deli članek:

Vid Belec brani v izjemni formi (video)

Arsen Perić

Petindvajsetletni slovenski čuvaj mreže Vid Belec je bil včeraj eden najboljših posameznikov dvoboja med Interjem in Carpijem, ki se je presenetljivo končal z delitvijo točk - 1:1.

Modro-črni so sicer povedli v 39. minuti prek Rodriga Palacia, ki se je povsem sam znašel pred nekdanjim vratarjem Interja Belcem in ga premagal. Carpi se ni predal in je bil za to tudi primerno nagrajen. Z zadetkom rezervista Kevina Lasagne v drugi minuti sodniškega podaljška je uspel velikemu tekmecu odščipniti točko, čeprav je od 83. minute igral celo z igralcem manj v polju.

Še pred tem si je Inter pripravil kar nekaj priložnosti, iz katerih bi lahko povišal svoje vodstvo, a je Belec dobesedno zaklenil svoja vrata. Med izjemnimi posredovanji bomo tokrat izpostavili tistega iz 82. minute - najprej je ukrotil strel Felipeja Mela, ki ga je s približno šestih metrov povsem neoviran skušal ukaniti z glavo. Do odbite žoge je prvi prišel Palacio, ustrelil proti gostujočim vratom, a je bil vnovič uspešnejši Belec in svojim soigralcem na tak način tlakoval pot do izjemno pomembne točke, ki jih Carpi nujno rabi v boju za obstanek. Obrambi si lahko ogledate v priloženem posnetku (od 1:15 naprej).