Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.01.2016 15:35:27
Deli članek:

Korenovo slovo od Avstralije z zajetnim čekom v rokah

melbournecityfc.com.au

Izkušeni Robert Koren dokončno zapušča vrste Melbourne Cityja.

Dvomov ni več, Robert Koren je že odigral svojo zadnjo tekmo v dresu Melbourne Cityja. Govorice, da se mu bodo pri prvoligašu Avstralije za sodelovanje zahvalili še pred koncem sezone, so v javnost prvič prišle pretekli teden, skorajda natanko sedem dni kasneje so avstralski mediji zaokrožili tudi novico o tem, da je ljubezni med obema stranema definitivno konec.

Kot poroča Herald Sun, se je izkušeni Korošec v preteklih dneh z upravo intenzivno pogovarjal o podrobnostih prekinitve sodelovanja, na koncu pa na slovo pristal ob poplačilu določenih finančnih obveznostih iz pogodbe. Nekdanji kapetan reprezentance Slovenije je tako v slovo pomahal s čekom za dobrih 250.000 evrov. Ob tem je zanimivo, da je Koren sprva zavrnil idejo o predčasnem odhodu iz kluba, želel se je namreč boriti za svoje mesto pod soncem. Toda na koncu se je vdal v usodo, trener John van't Schip je dal namreč jasno vedeti, da nanj ne računa več.

Koren je v Avstraliji igral od leta 2014 dalje, v tem času je v sinje modrem zbral zgolj 26 nastopov in tri gole - zanimivo, vse tri na eni tekmi. Njegov čas v deželi tam spodaj so zaznamoval predvsem poškodbe, zaradi katerih je izpustil nemalo tekem.