Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.12.2015 10:55:23
Deli članek:

Slovenec športni direktor Novega Pazarja

Srbski prvoligaš Novi Pazar je dobil novo vodstvo kluba, kar je informacija, ki je na sončni strani Alp dokaj obskurna, a to precej spremeni podatek, da ima tudi slovenski pridih.

Nogometaši Novega Pazarja so prvi del prvenstva v srbski prvoligaški druščini končali na 12. mestu, toda v senci tekmovalnih dosežkov so težave, s katerimi se ukvarja klub iz ekonomskega središča Sandžaka. "Imamo tri velike probleme, in sicer na finančnem, organizacijskem in nogometnem področju. Rezultat v preteklem prvenstvu je bil prej splet okoliščin kot dobre organiziranosti. Številna mesta se ubadajo s pomanjkanjem denarja in vse manj vlagajo v šport, takšna nevarnost grozi tudi Pazarju," je na skupščini poudaril častni predsednik Rasim Ljajić, ki je močno politično ime in opravlja naloge podpredsednika srbske vlade. "Ne moremo biti šampioni, vendar verjamem, da smo lahko četrti ali peti. Verjamem, da novo vodstvo pomeni nov začetek," je pristavil Rasim Ljajić

Nov predsednik je postal zasebni podjetnik Kemal Mehmedović, v novi sestavi upravnega odbora je kar pet podpredsednikov in še 36 članov, kar je zares veliko, srbski prvoligaš pa je dobil tudi novega športnega direktorja. Prihaja iz Slovenije, gre za Denisa Kadirića. Gre za osebo, ki je v nogometnih krogih na sončni strani Alp ne poznamo, prihaja iz Ajdovščine. V Novem Pazarju so ga predstavili kot podjetnika iz Slovenije, ob tem je zanimivo, da je bil v preteklosti že predsednik Sinđelića. "Veseli me, da so lokalni gospodarstveniki sprejeli mojo vizijo, brez tega je rezultate nemogoče pričakovati. Hitro bomo imenovali novega trenerja, poskrbeli bomo tudi za okrepitve. Upam, da ne bom razočaral," je na skupščini ob predstavitvi dejal Denis Kadirić.