Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
29.12.2015 09:45:30
Deli članek:

Petrić prestopil v tretjeuvrščeno ekipo ligue 1

vszi

Ljubljanski vratar je zamenjal delodajalca, a ostaja med francosko elito.

Denis Petrić je v lanski sezoni s Troyesom napredoval iz druge v prvo ligo, a v letošnji sezoni se je s soigralci znašel na repu lestvice. Petrić je branil na devetih tekmah, kljub zgolj osmim točkam Troyesa pa je uspel opozoriti nase.

V svoje vrste ga je namreč zvabil Angers, ki se trenutno nahaja na tretjem mestu ligue 1. Zaostaja le za Paris Saint-Germainom in Monacom, na računu ima 31 točk, 20 manj od Parižanov. Petrić je podpisal pogodbo, ki velja naslednji dve leti in pol. Ob tem je zanimivo, da Petrić v Angers ne odhaja kot rezerva, ampak naj bi kar zamenjal prvega vratarja Ludovica Butelleja. Slednji je v tej sezoni branil na vseh tekmah, toda zdaj se seli v Belgijo, podpisal je za Club Brugge.

PETI KLUB V FRANCIJI
Angers se bo kot kaže boril za mesta v evropskih pokalih, pri tem pa mu bo pomagal tudi 27-letni Ljubljančan, ki je odrastel pri viški Svobodi. Prihod Petrića je klub že potrdil.

27-letni vratar je v Franciji že 11 let, pred Troyesom je branil barve Istresa, Cassis Carnouxa in Auxerra. Petrić ima sicer poleg slovenskega tudi srbsko državljanstvo.