Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
28.12.2015 21:40:43
Deli članek:

Slovenca na radarju Olympiakosa

Roni Brmalj

Slovenski strokovnjak Matjaž Kek je v teh dneh že ostal brez prvega nogometaša, ki je zimski prestopni rok izkoristil za menjavo delodajalca.

V rodno Brazilijo se je vrnil vezist Moises, ki se je od Reke poslovil po dveh letih, v prihodnje pa bo igral za kultni Palmeiras, klub iz São Paula naj bi na račun Kekovih delodajalcev nakazal okrogel milijon evrov.

Kot napovedujejo hrvaški mediji, to bržčas ne bo edina kadrovska sprememba na Rujevici, trenutno druguvrščeni klub 1. HNL bi lahko zapustilo še nekaj posameznikov. Če gre verjeti novinarskim zapisom v Grčiji, bi takšna usoda lahko doletela tudi oba Slovenca, ki sta člana Kekove zasedbe. Miral Samardžić in Roman Bezjak naj bi se znašla na tarči grškega velikana Olympiakosa. Kot so nam zatrdili grški kolegi, je zanimanje največjega grškega nogometnega kluba vseh časov pristno, toda hkrati ga (še) ne gre zamenjati s čim konkretnejšim. Recimo z že pripravljenima ponudbama za branilca in napadalca hrvaškega prvoligaša.

Grega Wernig

Zanimivo naj bi bilo tudi ozadje, kako so v Atenah sploh postali pozorni na Gorenjca in Korošca. Olympiakos je sprva svoje oglednike na tekme Rijeke začel pošiljati zaradi 22-letnega Ivana Močinića, ki velja za enega od bolj nadarjenih hrvaških vezistov. Močinić je menda zanimiv plejadi znanih evropskih klubov, tudi Sampdorii, Laziu, Celticu in še kdo bi se našel. Recimo Olympiakos. In tako so Grki med spremljanjem Močinića menda postali pozorni tudi na oba Slovenca, ki sta jeseni res igrala dobro in bila med najpomembnejšimi členi Kekovega moštva. Samardžić je tako drugi branilec Rijeke po številu ligaških nastopov, Bezjak je celo prvi strelec kluba, na osemnajstih prvoligaških tekmah je zabil enajst golov, kar ga uvršča na drugo mesto lestvice najučinkovitejših nogometašev hrvaškega prvenstva.

Da so torej nanju očitno postali pozorni tudi pri Olympiakosu, ne bi smelo biti presenečenje. Samardžić bi jim ob tem lahko bil toliko bolj zanimiv, ker mu poleti poteče pogodba, čeprav je res, da naj bi se okoli njega smukal tudi solunski PAOK. A če na tvoja vrata potrkata Olympiakos in PAOK, odločitev bržčas ni težka. Prepričani smo, da tudi Bezjak ne bi imel nič proti selitvi k rdeče-belim. Olympiakos je pač eden od velikanov evropskega nogometa. V zadnjih 20 sezonah je bil kar 17-krat državni prvak, skupno ima 42 naslov (22 več kot mestni rival Panathinaikos), redno nastopa v ligi prvakov, kjer je v predpretekli sezoni prišel celo do izločilnih bojev. V preteklosti so zanj igrali številni znani obrazi, tudi zdaj si tam kruh služi nekaj uveljavljenih nogometašev.

Arsen Perić

A če gre res verjeti grškim kolegom, potem bo imel Olympiakos v bitki za Samardžića in Bezjaka resnega tekmeca. Včeraj smo tako lahko prebrali tudi to, da sta oba zanimiva tudi drugim evropskim klubom, med drugim naj bi Olympiakosu v zelje skakal celo – Porto!

nk rijeka