Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2015 08:10:26
Deli članek:

Priimek: Guardiola. Član Barcelone: samo 1 uro. Razlog? Edinstven.

Aktualnemu evropskemu prvaku je v ponedeljek zvečer uspelo podpisati pogodbo z nadarjenim nogometašem in jo prekiniti še isto uro.

Sergi Guardiola se je zelo izkazal v dresu Alcorcona. Kdo ve, morda bi nekega dne celo dobil priložnost v trenutno najboljšem evropskem moštvu, v vsakem primeru pa je že imel urejene vse podrobnosti s katalonskim klubom in bi se takoj po vstopu v novo leto pridružil njegovi B ekipi. Toda namesto tega je spisal neverjetno zgodbo, ki odmeva po vsem svetu.

Mladenič slovitega priimka je v ponedeljek pripotoval v Barcelono, opravil zdravniške preglede, uredil vse birokratske formalnosti, sedel za mizo in se fotografiral ob podpisovanju zanj sanjske pogodbe. Toda, pomislite, že eno uro pozneje, se je (seveda brez fotografiranja) moral podpisati pod prekinitev taistega dogovora o sodelovanju.

Eden od slovenskih ponudnikov mobilne telefonije v svoji oglasni akciji zelo domiselno pravi 'Ne objavi, kar te lahko gnjavi'. In ima prav, o čemer bi vam prav 24-letni Sergi lahko povedal največ. Čeprav je ob podpisu pogodbe počistil svoje profile na družabnih omrežjih, so odgovorni pri Barceloni nekako našli tisto, kar je bilo zanj usodno.

Pred približno dvema letoma je, sodeč po zapisih na twitterju, med el clasicom zagrizeno navijal za Real. 'Hala Madrid!' ne pušča dvomov in vprašanje je, ali ne bi že ta vzklik bil dovolj za velike težave. Ker je bilo zraven zapisano trudi 'Ku*ba Katalonija!', pa je bila stvar zapečatena. Pogodba gor ali dol!

Za nameček je Guardiola v nekem drugem tvitu tudi žalil Lionela Messija in si privoščil še nekaj podobnih izpadov, verjetno pa tudi brez njih ne bi imel nobenih možnosti za "preživetje". Kot so zapisali v klubski izjavi, so takoj prekinili pogodbo zaradi očitnega sovraštva do 'barcelonisma' (španski izraz za filozofijo in gibanje okrog Barcelone) in Katalonije.