Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
24.10.2015 20:58:28
Deli članek:

Poljska policija preiskuje Lewandowskega

Reuters

Težave za nogometnega zvezdnika Bayerna Roberta Lewandowskega. V domovini je policija uvedla preiskavo zoper njega.

Po tekmi v kvalifikacijah za Euro2016 je Lewandowski pil iz steklenice penine. Na Poljskem je pitje alkoholnih pijač v javnosti prepovedano.

Robert je letos zmago Bayerna v nemški ligi proslavljal s prho piva, uspeh poljske reprezentance pa s penino. Nekaj normalnega? Očitno ne na Poljskem.

Razlog za presikavo je anonimna prijava zoper Lewandowskega, ko je poljski tabloid objavil fotografijo, kako Robert pije penino po uvrstitvi Poljske na Euro2016 po domači tekmi z Irsko. Zdaj primer preiskuje poseben oddelek policije v Varšavi.

Na Poljskem je prepovedano pitje alkohola v javnosti na javnih prireditvah. Člen 8. poljskega zakona o javnem zbiranju dovoljuje pitje in prodajo pijač do največ 3,5 odstotka vsebnosti alkohola in še to v posebnih prostorih.

"Tega ne jemljemo resno," je dejal odvetnik Lewandowskega na Poljskem Cezary Kucharski in dodal: "Upam, da bodo na poljski nogometni zvezi zadevo hitro uredili. Nočem, da se Roberta obremenjuje s takimi neumnostmi."

Toda, zakon je zakon in policija je prijavo vzela resno. Predstavnik za stike z javnostmi varšavske policije je celo prepričan, da je Lewandowski kršil zakon in da nihče ni nad zakonom ter da ga mora jemati resno. "Policija je v državi zato, da kaznuje tiste, ki kršijo zakon."  

Zanimivo bi bilo pogledati v domače loge. Zakon o prepovedi točenja alkohola na javnih prireditvah pri nas velja le za navadne smrtnike. Za gospode in gospe v Vip prostorih pač ne, saj se tam veselo toči pivo, vino in penina. Slovenski inšpektorji pa zamižijo na obe očesi, saj so tam vendarle urejeni gospodje, ki ne bodo povzročali nemira. Raja pa naj raje pije vodo, saj je bolj zdrava.