Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 07.09.2015 16:41:52

Največ na Handanovićev račun, najmanj dobi Krivičić

Profimedia
V Italiji so razkrili plače slovenskih nogometašev, ki nastopajo v elitni serie A.

Kot vsako leto je La Gazzetta dello Sport tudi letos objavila podatek o plačah vseh nogometašev, ki nastopajo v prvi italijanski ligi. Najbolje svoje nogometaše plačuje Juventus, Torinčani letno za plače zapravijo 124 milijonov evrov, s 113 milijoni sledi Roma, tretji je Milan s 101 milijonom evrov. Najmanj plačuje novinec Frosinone, vsega 8 milijonov evrov, to ni veliko več od letne plače najbolje plačanega nogometaša v ligi – vezist Rome Daniele De Rossi letno postane bogatejši za 6,5 milijona evrov.

Kaj pa Slovenci, koliko zasluži kar nekaj naših nogometašev, ki se za žogo podijo na Apeninskem polotoku? Skupaj klubi osmim Slovencem letno odštejejo 5,39 milijona evrov. Pričakovano je najbolje plačan Samir Handanović, pri Interju zasluži 2 milijona evrov; a bo že kmalu več, v teh dneh bo z Milančani podpisal novo pogodbo, ki mu bo letno prinesla 500.000 evrov več.

S statusom milijonarja se lahko pohvali le še Josip Iličić, ki ima pri Fiorentini osnovno plačo v višini 1.000.000 evrov, z dodatnimi bonusi pa naj bi zaslužili še nekaj 100.000 evrov več. Valter Birsa je drugi najbolje plačani nogometaš veronskega Chieva, Primorec v žep pospravi 600.000 evrov. Njegov soigralec iz obrambe Boštjan Cesar se s takšno plačo ne more pohvaliti, toda tudi 380.000 evrov letno mu omogoča več kot dostojno življenje.

birsa pm
Profimedia

Več kot Cesar v Atalanti dobi Jasmin Kurtić, slednji vsako leto na bančni račun doda 0,55 milijona evrov. Pri Palermu si kruh služita dva Slovenca, oba imata isto plačo – Siniša Anđelković in Aljaž Struna zaslužita po 380.000 evrov letno.

Še največji "revež" med Slovenci v Italiji je tisti, ki je tja odšel kot zadnji. Marko Krivičić je vrste Bologne okrepil na zadnji dan poletnega prestopnega roka, s strani Kopra posojenemu nogometašu pa njegovi novi klub menda daje 100.000 evrov letno.

krivicic gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike