Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
14.08.2015 11:24:52
Deli članek:

Betis potrdil mladega Slovenca

realbetisbalompie.es

Obetavni Krčan v klubu, v dresu katerega je igral Branko Ilić.

Dvomov že kar nekaj časa ni bilo, a zdaj je vse skupaj postalo uradno. Španski prvoligaš Betis iz Seville je tudi uradno potrdil prihod Luke Gučka, slovenski up je s povratnikom v primero division podpisal triletno profesionalno pogodbo. Gre za šele 16-letnega obrambnega igralca, ki je nase opozoril v dresu Krškega in kadetske reprezentance, novi član elite na sončni strani Alp, ki domuje na stadionu Matije Gubca, naj bi dobil okrog 100 tisoč evrov nadomestila.

Sicer se je dolgo zdelo, da bo Luka Guček kariero nadaljeval v Mariboru, toda ko je prišla ponudba iz vroče andaluzijske prestolnice, se ji ni mogel upreti. Kljub zgolj šestnajstim letom se je pridružil mladinski (U-18) ekipi.

Betis je ugleden španski klub, ki je bil ustanovljen že pred 107 leti. Leta 1935 je bil tudi španski prvak, dvakrat je osvojil pokal (nazadnje leta 2005), velikokrat je igral tudi v Evropi, enkrat celo v ligi prvakov. V preteklosti je zeleno-beli dres seviljskega kluba že nosil Slovenec, leta 2007 se je tja preselil Branko Ilić, ki je nato na stadionu Benito Villamarin ostal tri leta.