Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
14.08.2015 10:36:14
Deli članek:

Kek: Tudi nas se bo kaj vprašalo

Grega Wernig

V Sloveniji večni derbi v Ljudskem vrtu, na Hrvaškem jadranski derbi na Rujevici.

Sončna stran Alp živi v pričakovanju nedeljskega večnega derbija v Ljudskem vrtu, zanimivo pa bo tudi pri južnih sosedih, kjer bo v središču pozornosti jadranski obračun. Udarila se bosta Rijeka in Hajduk, tekma na novem reškem stadionu na Rujevici se bo začela v soboto ob 19. uri.
"Jadranski derbi nosi se seboj napetosti in emocije. Igramo na našem novem stadionu in zaradi vsega, kar se dogaja, si nadvse želimo zmage, ki bi nam ogromno pomenila. Priprave potekajo po ustaljenem ritmu. Fantje so motivirani, dvoboj pričakujejo samozavestni in optimistični," pravi trener Rijeke Matjaž Kek.

O tekmecih ima visoko mnenje. "Hajduk je poleten in po dobrih dosežkih v Evropi poln optimizma. To je izziv za nas. Splitčani so se okrepili z igralci, ki so dvignili kakovostno raven igre in znajo igrati na rezultat. V zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa jim želim obilo sreče, toda v soboto se bo kaj vprašalo tudi Rijeko. Cilj je jasen, želimo si uspeha. Glede na zadnje dogodke v klubu bi nam zmaga na tej tekmi pomenila več kot tri točke," pravi mariborski strokovnjak, ki je imel z besedami "glede na zadnje dogodke" v mislih tragično smrt priljubljenega tiskovnega predstavnika kluba Davorja Severja, ki je osupnila vse na Kvarnerju in celotno hrvaško nogometno družino. Tudi zato bo jadranski dvoboj gotovo nabit s čustvi ...

Matjaž Kek na dozdajšnjih devetih preizkušnjah s Hajdukom še ni izgubil. "Nisem človek, ki bi tradiciji posvečal pretirano pozornost. Tekma se bo začela z rezultatom 0:0 in spoznanje, da na devetih tekmah nismo izgubili, ne pomeni nič."