Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
13.08.2015 22:16:04
Deli članek:

Preobrat v Lendavi, liga prvakinj še dosegljiva

Nikola Miljkovič

Po preobratu v zadnjih minutah je slovenska ekipa Teleing Pomurje premagala Pärnu z 2:1 (0:1).

Po zanesljivi visoki zmagi slovenskih nogometnih prvakinj v prvi tekmi kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj so Prekmurke danes v Lendavi lovile drugo zmago proti estonskim prvakinjam. Slovenke so bile v vlogi favoritinj in po novi zmagi bi se lahko uresničile napovedi, da bodo v boju z romunskimi prvakinjami same odločale o prvem mestu v tej skupni, ki pelje v prestižno lige prvakinj.

Začetek je bil hladna prha za domače. Že v osmi minuti je, po hudi napaki obrambe, hitra Anastassia Morkovkina pritekla sama pred vratarko Liljano Gardijan in zadela za vodstvo. Monika Conjar je zatem dvakrat poskušala z glavo, a brez uspeha. Izid se ni spremenil niti po silovitem strelu Biljane Vrabić.

V drugem polčasu so igralke Pomurja pritiskale, izenačenje je viselo v zraku, domače pa so po tekočem traku zapravljale priložnosti. To bi se jim lahko maščevalo, saj je najnevarnejša Estonka Morkovkina zapravila še dve lepi priložnosti.

Ko je že kazalo, da se Pomurje poslavlja od lige prvakinj, pa je v 85. minuti prišlo do izenačenja. Po prodoru Špele Kolbl je Danka Podovac zadela zgornji kot vrat. Le dve minut zatem pa je po veliki gneči v kazenskem prostoru za vodstvo in pomembno zmago poskrbela Tjaša Tibaut.