Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2015 19:00:22
Deli članek:

Zdravniki dali prav Carneirovi. Bo tožila Mourinha?

Vse bolj se zdi, da se spor med trenerjem Chelseaja Josejem Mourinhem in zdravnico Evo Carneiro ne bo končal pri odstranitvi slednje s klopi.

Kot gotovo veste, je portugalski strateg gibraltarski zdravnici močno zameril potezo na sobotni tekmi, na kateri je stekla na igrišče v sodnikovem podaljšku in s tem po trenerjevem mnenju Chelseaju vzela pomemben čas v lovu na zmago. Mourinho se je zaradi tega odločil za kazen, po kateri bo Carnierova svoje delo opravljala le v centru za trening, ne več na tekmah

Ob tem nekateri Mourinha hvalijo zaradi profesionalnosti in načelnosti, večina pa ga močno kritizira, češ da v svoji okolici ne prenese priljubljenih ljudi in da je zdravnico odstranil le zaradi tega. Se je pa na njeno stran postavila tudi stroka, saj je združenje britanskih zdravnikov Mourinhevo dejanje označilo za napačno in brez razloga. 

Ob vsem tem pa najbolje obveščeni angleški mediji trdijo, da bo 41-letnica v prepričanju, da so dejstva in argumenti na njeni strani, pravico poiskala na sodišču. Tam naj bi skušala zaščiti svoje pravice in svojo podobo, pri čemer je treba vedeti, da ne zgolj na osnovni ravni. Carneirova je namreč izjemno izpostavljena javna osebnost, močno priljubljena pri navijačih, pa tudi pokroviteljih.