Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
14.04.2015 10:02:06
Deli članek:

Partizan povišal prednost, Voždovcu ne gre in ne gre

vszi

V Srbiji je bilo v ponedeljek dejavnih pet slovenskih nogometašev.

Vodilni Partizan je na vrhu lestvice še povišal prednost pred najbližjim zasledovalcem Crveno zvezdo, ta zdaj znaša pet točk. Črno-beli so gostovali pri mestnem tekmecu OFK Beogradu in slavili s 3:1. Branko Ilić in Gregor Balažic sta za zmagovalce odigrala vseh 90 minut, prav tako je bil od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga na igrišču tudi nekdanji mladinec Maribora in zdaj član OFK Beograda Emir Dautović.

Slabo pa se godi Voždovcu, ki je po izpadu iz pokalnega tekmovanja zdaj izgubil še v prvenstvu. V Lučanih ga je s 3:2 premagala Mladost. Za goste je srečanje v prvi postavi začel Davor Škerjanc, ki je igral do 71. minute, malo pred odhodom z igrišča je prejel rumeni karton. Od 68. minute je bil na igrišču tudi njegov soigralec Dejan Djermanović, medtem ko Aneja Lovrečiča ni bilo v kadru gostov. Voždovac je v uvodnih sedmih krogih spomladanskega dela prvenstva osvojil samo dve točki. Na lestvici drži predzadnje mesto, od rešilnega 13. mesta pa ga ločijo tri točke. 

vszi

V 23. krogu ruske prve lige se je Torpedo na svojem igrišču pomeril z Groznim. Tekmeca sta se razšla brez zadetkov, Dalibor Stevanović je za domačo ekipo igral vseh 90 minut, Moskovčani so osvojili pomembno točko v boju za obstanek. Trenutno so 14. v 16-članskem prvenstvu in to mesto po koncu sezone prinaša udeležbo v dodatnih kvalifikacijah za obstanek. Od 12. mesta, ki zagotavlja prvoligaški status tudi za naslednje leto, pa ga ločijo tri točke.

Po veliki zmagi na gsotovanju pri aktualnem prvaku Steaui so nogometaši Petrolula doseženo skušali potrditi v domačem dvoboju s Constanto. Vendar se jim je zalomilo. Gostje so slavili z 2:1, Rok Kronaveter je za poražence igral do 57. minute. Petrolul ostaja tretji.

V Bolgariji igrajo končnico za prvaka. Vodilni Ludogorec je tokrat gostoval v Sofiji pri Lokomotivi in osvojil točko (0:0). Roman Bezjak je za goste igral od 74. minute. Branilec naslova ima pred najbližjim zasledovalcem, sofijskim CSKA-jem, šest točk prednosti.

Profimedia

Italijanski drugoligaši bodo danes končali 35. krog, v ponedeljek pa sta si nasproti stala Perugia in zadnjeuvrščeni Varese. Domačini, ki se borijo za napredovanje, so slavili z 2:0, njihova vrata pa je uspešno branil Jan Koprivec. Sedem krogov pred koncem je Perugia peta, za drugo mesto, ki prinaša neposredno napredovanje, ji trenutno manjkajo štiri točke.