Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
14.04.2015 09:23:53
Deli članek:

KOPER - DOMŽALE: Ne, nismo slišali narobe

Arsen Perić

Za Koprčane je napočil trenutek resnice.

Ni skrivnost, da so na Bonifiki vse podredili polfinalu pokalnega tekmovanja, toda v zadnjem času so prvenstvo zanemarili celo v preveliki meri, kar je privedlo do zamenjave trenerja. Se bo Domžalčanom po bolečem porazu z Olimpijo uspelo dvigniti?


"Ozračje je odlično,"
nas je v včerajšnjem popoldnevu osupnil Ivica Guberac. Kako, prosim? Najbrž smo slišali narobe. "Ker smo najslabša ekipa drugega dela prvenstva, je najbrž slišati vsaj nekoliko čudno, toda dejstvo je, da smo s spremembo na trenerski klopi pridobili precej nove energije. Vrača se tudi miselnost, ki nas je pod vodstvom Rodolfa Vanolija že odlikovala, prav tako dvoboj z Domžalčani pričakujemo dovolj samozavestni. Verjemite, da je res tako. Zelo dobro se zavedamo, kako pomembna je tekma, gre za biti ali ne biti, in res močno verjamem, da bomo pravi. Da bomo leteli po igrišču," je pojasnil koprski kapetan in razkril, da v odnosih igralcev z Alenom Ščulcem ni bilo nič narobe. Ni se dogajalo nič dramatičnega: "Ne, res se ni. Sodelovanje je bilo takšno, kot mora biti, glede tega ni bilo nikakršnih problemov, toda preprosto nismo dosegali želenih uspehov. Naši dosežki so katastrofalni, popolnoma jasno je, da te v športu na površju držijo le rezultati. Drugega ni, to je edino, kar šteje."

V SREDO
MARIBOR - CELJE

Tekma Luka Koper – Domžale se bo danes na Bonifiki začela ob 17. uri, povratni dvoboj bo prihodnjo sredo (22. aprila) ob Kamniški Bistrici.

Drugi polfinalni par je Maribor – Celje. Prvih devetdeset minut bo jutri v Ljudskem vrtu, v Areni Petrol se bosta tekmeca udarila naslednji torek (21. aprila).

Rodolfo Vanoli si je medtem izbral tudi pomočnika, njegova desna roka je Igor Božič, ki je do zdaj vodil kadetsko ekipo, v preteklosti pa je že treniral tudi v Italiji in ima na nogomet zelo podobne poglede kot "mister". Kakšni pa so koprski pogledi na izhodišče za povratno tekmo? "Zmaga brez prejetega gola bi bila odlična popotnica," je odvrnil Ivica Guberac in poudaril: "Naša edina misel je uvrstitev v finale. Drugo bi bil polom in seveda ni niti najmanjšega dvoma o tem, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni."

Grega Wernig

Tako kot Koprčani so tudi Domžalčani prvenstveno preizkušnjo odigrali v soboto, poleg tega si Luka Elsner proti Olimpiji ni mogel privoščiti, da bi spočil udarne moči. Bi lahko to vplivalo na današnji razplet? "Vsi treniramo in si pravzaprav želimo biti v nenehnem ritmu tekem. Prepričan sem, da si tega želi večina igralcev. Ne verjamem, da bi kdo rad igral zgolj na vsakih štirinajst dni. Poleg tega zgoščen urnik pomeni, da si uspešen, kar ti daje dodatno motivacijo," je še povedal Ivica Guberac.

Ob Kamniški Bistrici se skušajo po obračunu z zmaji dvigniti in najti potrebno energijo ter misli osredotočiti zgolj in samo na današnji obračun. "Po takšnem porazu je težko dvigniti glavo, ampak ne preostane nam nič drugega. Lahko iščemo izgovore, vendar to ni v naši naravi. Čim bolje se moramo pripraviti na pokal in ponoviti predstavo proti Olimpiji. Prepričan sem, da Kopru ne bo lahko v boju z nami. Ne glede na to, kako bo potekala tekma, ne smemo izgubiti glave, ker gre šele za prvi polčas. Za finale bo treba odigrati dve zelo dobri preizkušnji. Prepričan sem, da bomo uspešni. Želim si ponovitve zgodbe iz leta 2011, ko sem v Domžalah osvojil edino pravo lovoriko. Dvoboj traja 180 minut, tako da danes ne bo še nič odločenega. Na Bonifiki je treba odigrati pametno, pomembna bo psihična priprava," pravi domžalski vratar Nejc Vidmar.

Pri gostiteljih ne bo kaznovanih Mitje Lotriča in Davida Adama, pri gostih zaradi kazni nimata pravice nastopati Nejc Skubic in Darko Zec.