rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

liz
liz
0 03.11.2014 22:31:36

Tercet legionarjev z različnim uspehom

Grega Wernig
Čeprav se večina prvenstvenih nogometnih tekem igra konec tedna, nogometaši tudi v ponedeljek ne počivajo.

Tako so štirje najboljši italijanski klubi nocoj končali deseti krog serie A. V prvem dvoboju dneva pa sta si nasproti stala Cesena in Verona. Domačini so precej slabo začeli sezono, v uvodnih devetih nastopih slavili le enkrat, kar seveda ni dovolj za kaj več kakor mesto pri dnu lestvice.

No, tudi po današnjem srečanju je v rubriki zmage pri njih ostala številka ena. Se je pa za eno povečala njihova bera točk. Tekmeca sta se namreč razšla z izidom 1:1. Za domačine je od 64. minute igral tudi Luka Krajnc. Dvajsetletni branilec je vknjižil tretji nastop v letošnji sezoni, prvega po 24. septembru, ko je bil v dvoboju z Juventusom na igrišču vseh 90 minut.

Dejavna sta bila še dva slovenska legionarja. V najmočnejšem ruskem prvenstvu so bili odigrani zadnji trije dvoboji 12. kroga. V njem sta si nasproti stali tudi zadnjeuvrščeni moštvi na lestvici. Moskovski Torpedo je gostil Arsenal iz Tule. Čeprav so domačini upali, da se bodo veselili druge zmage v sezoni, so ostali praznih rok.



Gostje so slavili z 1:0, edini zadetek na tekmi pa dosegli na začetku drugega polčasa. Za Torpedo je vseh 90 minut igral reprezentančni vezist Dalibor Stevanović.

Z dvema tekmama se je končal 14. krog elitnega poljskega prvenstva. Piast Gliwice so gostovale pri Podbeskidzieju in slavile s 4:2.

S tem so prišle do pete zmage v sezoni in prekinile niz dveh zaporednih porazov. Ekipo iz Gliwic zdaj najdemo na devetem mestu 16-članskega tekmovanja. V dresu gostov je bil vso tekmo na igrišču tudi Saša Aleksander Živec. Nekdanji član Primorja, Gorice, Domžal in sofijskega CSKA-ja se je v 15. minuti v statistiko vpisal z rumenim kartonom. Kot zanimivost pa lahko omenimo, da se je pod drugi zadetek gostov podpisal nekdanji član Nafte in Kopra ter estonski reprezentant Konstantin Vassiljev.

Galerija

Članki iz rubrike