podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

am
am
0 03.11.2014 20:01:37

Poštna ulica 10 in Zoran Predin

Reuters
Privrženci Chelseaja se pripravljajo na prihod v Maribor, pri čemer so jim v pomoč zanimiva navodila kluba, britanske vlade in raznih navijaških združenj.

Kot je na Otoku v navadi, sta tako klub na spletni strani kot britansko zunanje ministrstvo na svoji navijače nagovorila neposredno po predhodnem gostovanju; v tem primeru takoj po tem, ko je Chelsea opravil z obiskom v Lizboni na začetku oktobra. Pred približno mesecem dni sta ponudila osnovne podatke o Sloveniji in Mariboru, opozorila nista na nič posebnega, ponovno pa so bili bolj domiselni tisti, ki so za organizacije potovanj zadolženi pri organiziranih navijaških skupinah. 

Tokrat niso mogli računati na pomoč največje britanske potovalne agencije, ki se zaradi majhnosti mariborskega stadiona in posledično premajhnega števila vstopnic za angleške navijače. So pa svojo domačo nalogo relativno dobro opravili kar sami, pri čemer se je najbolj izkazal eden od najbolj znanih svetovalcev, ki se o prizoriščih modrih gostovanj vedno izredno dobro pozanima ali jih celo obišče že teden ali dva pred prihodom ekipe ter z njo navijačev.

Kar veliko število jih zaradi odsotnosti neposrednih letalskih povezav Maribora z Veliko Britanijo pričakujejo že dan pred tekmo, še več jih pride v sredo, vsi skupaj pa so z naslova omenjenega avtorja dobili široko paleto informacij in navodil na vse mogoče teme. Začenši z vremenom, ki naj bi bilo po piščevih (točnih) informacijah precej bolj prijetno, kot ga imajo v teh v Londonu ter nasploh na Britanskem otočju. 



Sicer je avtor velikost Slovenije primerjal z ameriško zvezno državo New Jersey in Izraelom ter število prebivalcev z Gazo, pri čemer njegova navezanost na Bližnji vzhod ni čisto jasna. Našo državo je označil za zelo lepo, Maribor za majhen in simpatičen, izkazal pa se je tudi z zelo solidnim poznavanjem zgodovine tako naše države kot njenega drugega največjega mesta. Začel je s prvo svetovno vojno in se v nekaj stavkih elegantno sprehodil prek razcveta ob vstopu v Evropsko Unijo do krize v zadnjih letih

Po njegovi oceni Maribor svetu ni dal nobenega pravega zvezdnika, pri čemer je za najbolj vidna sinova tega mesta na glasbenem področju označil Zorana Predina in polovico dua 2Cellos Luka Šulića. Slovite Predinove zgodbe s košarkarske tekme verjetno ne pozna, sicer bi z njo zagotovo zabaval svoje bralce, ki jim je skesano priznal, da osebno ne pozna nobenega Mariborčana. In ob tem hudomušno pozval navijače, naj se obnašajo še posebej lepo; pač za vsak primer, če tudi Mariborčani doslej niso osebno poznali nobenega Londončana. 

Ob tem pa so privrženci Chelseaja dobili še prav posebna navodila o tem, kje lahko preživijo proste urice pred tradicionalnim zborom v urah pred tekmo, h kateremu sta pozvala tako klub kot vlada in ki je enak za vse navijače Mariborovih gostov. Ne, ni se izkazal s poznavanjem lokalne ponudbe slovenske jedače in pijače, temveč se je pozanimal o menda edinem irskem pubu. "To je sreča za Maribor, saj gre za eno od zahtev, ki jih Uefa postavlja mestom, ki gostijo tekme lige prvakov," se je ob tem pošalil in privržence Chelseaja poslal na naslov Poštna ulica 10.

Članki iz rubrike