palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

liz
liz
0 03.11.2014 21:37:09

Albanci pripravljajo pritožbo na Uefino kazen

Reuters
Oktobrsko kvalifikacijsko srečanje za nastop na Euru 2016 med Srbijo in Albanijo, ki je bilo malo pred koncem prvega polčasa prekinjeno, še vedno buri duhove.

Uefa je sicer prekinjeno srečanje registrirala z izidom 3:0 za Srbijo, ki pa ji je tudi odvzela tri točke. Poleg tega bodo morali Srbi naslednji domači tekmi odigrati pred praznimi tribunami. Obe reprezentanci pa sta bili kaznovani še s 100 tisoč evri denarne kazni. Albanci menijo, da so oni tisti, ki so bili v tem primeru oškodovani. Po njihovem mnenju so srbski navijači, varnostniki in tudi domači nogometaši fizično napadli njihove reprezentante.

beograd srbija albanija
Reuters

Predsednik zveze Armand Duka je Uefino odločitev označil kot nepošteno in povsem neprimerno dogodkom, ki so se 14. oktobra zgodili na stadionu Partizana. Najavil je, da bo albanska zveza na Uefo poslala kopico dokazov, iz katerih je jasno razvidno, da so se srbski navijači na gostujoče nogometaše spravili z žaljivkami na rasistični osnovi, hkrati pa je bilo po njegovih navedbah na stadionu tudi veliko politično obarvanih transparentov. Te stvari je Uefa že pred časom prepovedala. 

Prav tako so se obregnili ob prisotnost kaznovanega Ivana Bogdanova, ki sploh ne bi smel biti na tekmi. Vendar pa je prav on tisti, ki je med prvimi pritekel na igrišče. Naj spomnimo, Bogdanov je bil obsojen zaradi spodbujanja navijaških incidentov, ki so se pred štirimi leti zgodili v Genovi na tekmi med Italijo in Srbijo. Pred kratkim pa je po odsluženi 23-mesečni kazni prišel iz zapora.

srbija albanija1
Reuters

"Trenutno čakamo na razlago Uefe, to naj bi trajalo deset do 14 dni, nato pa se bomo uradno pritožili," je dejal Duka, in nadaljeval: "Kazen ni poštena in zaradi nje smo zelo razočarani. Pri njenem izreku niso upoštevali nasilnega in rasističnega obnašanja domačih navijačev na stadionu. Srbski navijači so med drugim peli pesmi v slogu 'Ubijajte Albance, dokler ne bo nobenega več', to se ni dogajalo le na stadionu, temveč tudi zunaj. Prav tako je bilo razobešenih veliko transparentov s politično vsebino, na njih so bili upodobljeni nekateri srbski generali, ki so bili celo obsojeni v Haagu. Poleg tega so se zgodile še nekatere stvari, ki jih ni bilo mogoče videti na televiziji. Naši fantje so v tunelu pod stadionom padli eden na drugega in takrat so jih napadli navijači, varnostniki in celo srbska policija. Naš kapetan Lorik Cana zaradi poškodb še vedno ne more igrati. Na sestanku pred tekmo so nam povedali, da je na stadionu 4000 policistov in 947 članov ostalega osebja, tako da se ne bi smelo zgoditi, kar se je. Organizacija je povsem odpovedala."

srbija albanija
Reuters

Albanski navijači so v nedeljo organizirali protest pred Uefino stavbo v Nyonu, zveza pa pripravlja posnetek, na katerem bo vidno vse, o čemer je govoril njen predsednik Duka.

Članki iz rubrike