Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 03.11.2014 21:50:49

Proti raketam pametno in s pravimi rešitvami

Drago Wernig - TAKA
Pred Mariborčani je četrta preizkušnja v skupinskem delu lige prvakov. Po remiju s Sportingom in Schalkejem ter porazu na Stamford Bridgeu zdaj v Ljudski vrt prihaja veliki Chelsea.

Vijoličastim zvezde v zadnjem času niso naklonjene, toda Aleš Mertelj v imenu slačilnice obljublja, da bo ekipa storila vse, da bi se predstavila v čim boljši podobi in presenetila uglednega tekmeca.

Vsekakor se obeta spektakel, kakršnih pod Kalvarijo ni bilo veliko. Še več, tako ugledna zasedbe v štajerski prestolnici do zdaj še ni gostovala in tudi zato so varovanci trenerja Anteja Šimundže verjeli, da si bodo na domačem prizorišču zagotovili pravšnjo popotnico za evropski izziv.

Drži, poraz pred evropsko preizkušnjo vsekakor ni dober. Nikoli ni dober. Vsak poraz pusti določena odprta vprašanja o igri, vzbuja dvome, a verjamem, da bo v sredo boljše, da lahko odigramo dobro tekmo in izvlečemo maksimum. Da lahko osvojimo točke.

Namena niso dosegli, Domžalčani so jih premagali že drugič v sezoni in jim na vrhu lestvice pobegnili na velikih devet točk. "Drži, poraz pred evropsko preizkušnjo vsekakor ni dober. Nikoli ni dober. Vsak poraz pusti določena odprta vprašanja o igri, vzbuja dvome, a verjamem, da bo v sredo boljše, da lahko odigramo dobro tekmo in izvlečemo maksimum. Da lahko osvojimo točke," je odločen Mertelj.

V Londonu so nogometaši Chelseaja slavili s kar 6:0. Kaj so se vijoličasti naučili na Stamford Bridgeu? "Če jim pustiš pet metrov prostora, ga izkoristijo. So rakete na ekstra pogon, ki kaznujejo tako rekoč vsako napako. Prizadevati si moramo nastopiti čim boljše, pokazati vse svoje sposobnosti," je odvrnil izkušeni gorenjski vezist.

nog-chelsea-mb 3232 dw
Drago Wernig - TAKA

Gotovo bo prav prišla tudi prepotrebna energija s tribun. "Močnejši bomo za podporo naših navijačev, to nam veliko pomeni. Verjamem, da nam bo uspelo zadeti, da bomo nevarni in da se lahko postavimo po robu tudi tako izjemni zasedbi, kot je Chelsea, ki odkrito meri na zmago v ligi prvakov. Jasno je, da je ekipa za velike domete, ki zna igrati na rezultat in ima v svojih vrstah nekaj izjemnih posameznikov, ki lahko prikrijejo morda tudi slabšo kolektivno igro. S svojimi individualnimi sposobnostmi ti lahko v vsakem trenutku povzročijo veliko škode, odločijo tekmo. Takih igralcev je pet ali šest, težko jih je onemogočiti, vendar bodite prepričani, da se bomo potrudili po najboljših močeh."

GW1_4957
Grega Wernig

Je morda rešitev nekoliko bolj obrambna postavitev, kot je bila v Londonu? Ob razigranosti, ki so jo varovanci trenerja Anteja Šimundže kazali v odprtju dvoboja, so za seboj puščali preveč prostora, ki so ga hitri gostitelji izkoristili.

Močnejši bomo za podporo naših navijačev, to nam veliko pomeni. Verjamem, da nam bo uspelo zadeti, da bomo nevarni in da se lahko postavimo po robu tudi tako izjemni zasedbi, kot je Chelsea, ki odkrito meri na zmago v ligi prvakov.

"Postavitev se mi ni zdela ključna, saj so bili, kot sem že rekel, praktično vsi goli rešljivi. Če bi denimo pred prvim golom storili prekršek na sredini igrišča, se ne bi zgodilo nič, toda to je zdaj za nami. Gremo naprej. Jasno je, da bo treba biti pameten, na igrišču bo treba sprejemati prave odločitve. To je osnova. Da bi se preveč zaprli ... V Evropi igramo nekoliko bolj disciplinirano na svoji polovici, proti močnim tekmecem drugače skoraj ne gre. Bržčas bo tako tudi tokrat, vendar hkrati verjamem, da smo lahko nevarni tudi v napadu. Če prebiješ prvi obrambni blok Chelseaja, je na voljo dovolj prostora, toda zadnja podaja mora biti natančna. Če ni, če si privoščiš napako, sledi protinapad, ki ga je težko zaustaviti," razmišlja Mertelj.

Dvanajstkratni slovenski prvaki so na dozdajšnjih treh preizkušnjah osvojili dve točki. Marsikoga so presenetili, po žrebu je bilo namreč nemogoče preslišati oziroma spregledati komentarje, da se bodo morali sprijazniti s šestimi porazi.

mertelj_3505 nm
Nikola Miljković

Če prebiješ prvi obrambni blok Chelseaja, je na voljo dovolj prostora, toda zadnja podaja mora biti natančna. Če ni, če si privoščiš napako, sledi protinapad, ki ga je težko zaustaviti.

"Pred začetkom tekmovanja so bile želje povezane s tem, da bi osvojili čim več točk. Z drugimi napovedmi se nismo obremenjevali. Začeli smo dobro. Z neodločenim rezultatom proti Sportingu smo pokazali, da smo lahko konkurenčni, prav tako kot v Gelsenkirchnu, kjer bi lahko iztržili več kot remi. Nato se je zgodil London, kjer smo dobili preveč golov, a dejstvo je, da ne iz vrhunskih akcij, v katerih bi bili izigrani. Dobili smo jih po lastnih napakah, ki jih moramo odpraviti in le igrati nogomet, o drugem nam ni treba razmišljati. Hkrati moramo seveda od prve do zadnje minute ohraniti maksimalno zbranost," je v pričakovanju obračuna s Chelseajem končala mariborska sedemdesetica.

Članki iz rubrike