Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
28.08.2014 11:52:08
Deli članek:

Bo Kampl zapustil Salzburg?

Red Bull Salzburg

Slovenski reprezentant in soigralci so spisali še eno nesrečno zgodbo.

Salzburgu znova ni uspelo, v Mozartovem mestu tudi v tej sezoni ne bo tako zelo želene lige prvakov. Vloženi milijoni lastnika Red Bulla Dietricha Mateschitza niso dosegli namena, razočaranje je temu primerno. Zgodba z nesrečnim koncem se ponavlja iz leta v leto, tokrat je bil usoden Malmö.

Po domači zmagi z 2:1 in prejetem golu v sodnikovem dodatku so Avstrijci na Švedskem proti nekdanjemu klubu Zlatana Ibrahimovića izgubili s kar 3:0. Severni sosedi so prepričani, da vsaj malce tudi po zaslugi Damirja Skomine, ki je po njihovem mnenju prestrogo dosodil najstrožjo kazen, iz katere so gostitelji povedli.

Na nasprotni strani v drugem polčasu po preigravanju Kevina Kampla in igranju z roko enega od domačih branilcev ni pokazal na belo točko, koprskemu delivcu pravice prav tako očitajo, da je igralcem Malmöja dovolil preveč "umazano" igro. O vsem tem bi bilo mogoče na dolgo in široko razpredati, toda v Salzburgu bodo morali krivce za neuspeh vendarle poiskati v lastnih vrstah. Najbrž ni naključje, da se jim evropska razočaranja ponavljajo. In to potem, ko se zdi, da jim preprosto ne more več spodleteti. Ni kaj, biki so očitno "ožigosani" z neko negativno energijo, ki jim ne dovoli uresničitve sanj, da bi merili moči z Bayernom, Barcelono, Realom ... Z evropsko smetano!

"To so za nas zelo težki trenutki," priznava trener Adi Hütter, avstrijska nogometna javnost pa se medtem sprašuje, kakšne posledice bo imel za klub še en neuspeli naskok na ligo prvakov.

Ena od menda precej verjetnih različic je ta, da bo Salzburg pocenil igralsko zasedbo oziroma bo skušal v izdihljajih prestopnega roka prodati katerega od zvezdnikov, med katerimi je kakopak tudi Kevin Kampl. Je slovenski reprezentant v sredo odigral zadnjo tekmo v dresu Salzburga?