Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
28.08.2014 08:20:14
Deli članek:

Šok za Arsenal, Giroud šele decembra

Reuters

Težje od pričakovanj se je londonski Arsenal uspel uvrstiti v skupinski del lige prvakov, kjer pa bodo nastopali že sedemnajstič zapored.

Zmagovalca dvobojev med topničarji in turški Bešiktašem je po remiju brez golov na prvi tekmi odločil en sam samcati zadetek Alexisa Sancheza. To je bil hkrati tudi prvenec čilskega nogometaša, ki je poleti okrepil Londončane in jim tako prinesel že sedemnajsto zaporedno jesen v ligi prvakov, kar je vsekakor zavidljiv podatek.

Toda bolj kot to v zadnjih  petih dneh prestopnega roka Arsena Wengerja skrbijo njegovi napadalci. Olivier Giroud, ki bi moral nositi glavno breme v konici napada, si je namreč na tekmi z Evertonom zlomil levo golenico in je bil tudi nemudoma operiran. "Če me boste vprašali, koga bomo kupili, da ga nadomestimo, vam lahko povem, da trenutno nikogar. Giroud je bil v sredo operiran in potrebni bodo trije do štirje meseci, da bo lahko spet igral." Trenutno ima Wenger od napadalcev na voljo Yayo Sanogoja, ki je navdušil v pripravljalnem obdobju, Kostaričana Joela Campbella in Lukasa Podolskega, ki bo kljub številnim govoricam, kot kaže vendarle ostal v Londonu. Giroud je sicer na Goodison Parku z golom v zadnjih minutah poskrbel za izenačenje po tem, ko je Arsenal zaostajal že z 0:2. 

Francoz si je v ženini družbi tako ogledal včerajšnjo tekmo Arsenala v ligi prvakov.