Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
18.08.2014 08:45:31
Deli članek:

Trdina, Balažic in Bratanović v polno, debi Stevanovića

vszi

Konec tedna so bile odigrane tekme petega kroga elitnega avstrijskega prvenstva.

Medtem ko je moral Robert Berić (Rapid) zaradi izključitve na zadnji tekmi izpustiti dvoboj med Dunajčani in Altachom (0:1), je Kevin Kampl na klopi začel srečanje med Admiro in Salzburgom, ki so ga gostje dobili s 3:0.

Slovenski vezist je v igro vstopil v 83. minuti, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid tekme. Trener rdečih bikov Adolf Hütter se je odločil odpočiti svoje glavne adute, saj Salzburg jutri v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov čaka obračun s švedskim Malmöjem.

Aktualni avstrijski prvak je tako zabeležil še svojo peto zmago v sezoni in ostaja na prvem mestu prvenstvene lestvice. Čeprav ima stoodstoten izkupiček, je na njem le zaradi boljše gol razlike (+23), s petimi zmagami se namreč (presenetljivo) lahko pohvali tudi WAC, za katerega igra Tadej Trdina.

WAC se je tokrat pomeril z Riedom in kljub začetnemu vodstvu gostov na koncu slavil s 4:1. Za izenačenje je v 22. minuti poskrbel prav slovenski napadalec (igral je do 75. minute), ki se je tako podpisal pod svoj tretji zadetek v sezoni.

Tretji slovenski predstavnik v najmočnejšem avstrijskem prvenstvu je trener Darko Milanič. Nekdanji prvi mož strokovnega štaba Maribora je s Sturmom osvojil točko v dvoboju z dunajsko Austrio (1:1). Klub iz Gradca z izkupičkom 1-2-2 na lestvici drži šesto mesto.

Med strelce se je vpisal tudi reprezentančni branilec Gregor Balažic, ki brani barve ukrajinskega prvoligaša Karpatyja. Ta je v četrtem krogu tamkajšnjega prvenstva prišel do prve zmage v sezoni, na gostovanju je bil z 2:0 boljši od Volyna in zdaj s štirimi točkami zaseda deseto mesto v 14-članskem tekmovanju.

Balažic je pred sedem tisoč gledalci v Lucku odigral celo srečanje, v 56. minuti pa poskrbel za končni izid. Zanimivo je, da je bil to njegov drugi zadetek v sezoni, kar pomeni, da je dosegel polovico vseh golov, ki jih je v štirih krogih zabilo njegovo moštvo.

Najboljši švicarski klubi so odigrali šesti krog, Džengis Čavušević pa je s svojim St. Gallenom gostoval pri Thunu in ostal praznih rok. Domačini so slavili s 3:1, slovenski napadalec je igral do 65. minute. Čeprav tokrat ni dosegel zadetka, z dozdajšnjimi tremi še vedno deli drugo mesto na ligaški lestvici strelcev.

Potem ko je sredi prejšnjega tedna prestopil k moskovskemu Torpedu, se je Dalibor Stevanović že v soboto znašel v udarni enajsterici ekipe, ki je v četrtem krogu gostovala pri Uralu.

Pred 8300 gledalci v Jekaterinburgu so Moskovčani slavili z 2:0 in prišli do prve zmage v sezoni. Slovenski vezist je igral do 78. minute, v statistiko pa se je vpisal z rumenim kartonom.

Konec tedna se je med strelce vpisal tudi Elvis Bratanović, ki pa kljub temu v 4. krogu češkega prvenstva ni mogel preprečiti poraza Bohemiansa 1905 - Jablonec je na gostovanju namreč slavil z 2:1. Dvaindvajsetletni napadalec ima pri Bohemiansu 1905 status posojenega člana Teplic, to pa je bil njegov prvi zadetek v sezoni.