Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
de
de
17.08.2014 21:33:02
Deli članek:

Matavž in druščina izgubili proti četrtoligašu

vszi

V Nemčiji je ta vikend rezerviran za pokalne preizkušnje, danes favoriti večjih težav niso imeli, vseeno pa se je zgodilo eno večje presenečenje. Izpadel je prvoligaš Augsburg, klub, pri katerem si kruh služi slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž.

Zanje je bil usoden četrtoligaš Magdeburg, ki je na domačem igrišču slavil z rezultatom 1:0, edini zadetek na tekmi je v 57. minuti dosegel Beck. Tim Matavž je za Augsburg odigral vseh 90 minut. 

Nemški prvak Bayern je gostoval pri tretjeligašu Munstru. Strateg Bavarcev se je odločil na igrišče poslati najboljšo enajsterico, ta pa se je z nasprotnikom poigrala in na koncu slavila s 4:1. Zadetke za Bayern so zabili Götze, Müller, Alaba in Pizarro, častni zadetek za domače je v 88. minuti iz enajstmetrovke zabil Krohne

Najvišjo zmago dneva je zabeležil Hoffenheim, ki je s kar 9:0 v gosteh ugnal moštvo Palome, ki sicer tekmuje v nemški Oberligi (5. po kakovosti). 

Že včeraj je bila na delu Borussia iz Dortmunda, sicer branilka pokalnega naslova, ki v gosteh pri tretjeligašu Stuttgarterju ni imela težjega dela. Zmagala je s 4:1, za rumene je dvakrat v polno meril Aubameyang, en zadetek je dosegel Mihtarjan, enega pa je dodal še Ramos. Pri domačih je zadel Edwini-Bonsu

Nekaj tekem v nemškem pokalu bo na sporedu tudi jutri, med drugim bo na delu tudi Schalke, ki bo gostoval v Dresdnu pri tamkajšnjemu Dinamu.