Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mi
mi
17.08.2014 22:36:26
Deli članek:

Gol Novakovića ob porazu Shimizuja

Kratermedia Agency

Milivoje Novaković še naprej pridno trese mreže v prvi japonski ligi.

Tokrat je slovenski reprezentančni napadalec zabil zadetek na gostovanju pri Vegalti Sendai, toda njegov Shimizu je vseeno izgubil. Novaković je zadetek zabil v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je zmanjšal zaostanek svojega moštva na 1:2, že kmalu po začetku drugega polčasa je Shimizu uspel celo izenačiti, toda domači so v 77. minuti zabili še en gol in slavili s 3:2. Novaković je na igrišču prebil vseh 90 minut. 

Tudi drugi slovenski napadalec na Japonskem, Zlatan Ljubijankić, je odigral celoten obračun za svoj klub, Omiyo Ardijo, in tudi on je doživel poraz. V gosteh proti Albirex Niigati je Omiya izgubila z 1:2, Ljubijankić pa se ni uspel vpisati med strelce. 

Slovenija pa ima predstavnika tudi v drugi japonski ligi. Tam nastopa trener Marjan Pušnik, ki vodi Avispo Fukuoko. V 27. krogu je Pušnikovo moštvo gostovalo pri ekipi V-Varen Nagasaki, tekma se je končala z 0:0, s čimer ekipa iz Fukuoke zaseda 10. mesto (v ligi tekmuje 22. moštev). 

Na daljnem vzhodu si kruh služi tudi nekdanji selektor mlade reprezentance, Tomaž Kavčič, ki deluje v drugi kitajski ligi. S klopi vodi ekipo Qingdaa Jonoona, s katero se je v gosteh pomeril proti tretjeuvrščenemu moštvu Wuhan Zall. Kavčič se je veselil zmage s 3:2, s čimer so njegovi varovanci iz šestega mesta na lestvici napredovali na peto, Wuhan Zall pa je izgubil eno mesto, zdaj je četrti.