Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
06.08.2014 17:29:40
Deli članek:

Koren presenetil trenerja

melbournecityfc.com.au

Robert Koren bo morda že kmalu debitiral v Avstraliji, za zdaj je trener zadovoljen s tem, kako mu gre na treningih.

Robert Koren se že poti v Avstraliji, s svojimi novimi soigralci se je začel pripravljati na sezono, ki je pred njim. V tekmovalnem letu 2014/15 se bo dokazoval kot član Melbourne Cityja, pri slednjem, s katerim je podpisal 24-mesečno pogodbo, bo nosil celo številko 10. Od nekdanjega kapetana reprezentance Slovenije se pričakuje veliko, za zdaj pa je njegov novi trener zadovoljen z videnim.

"Koren je nogometaš, ki bi nam moral pomagati priti na še višjo raven, poleg tega je na prvem treningu deloval res dobro pripravljen. Ne dvomim, da bo hitro ujel ostale nogometaše," je prepričan trener John van't Schip, ki je med letoma 1986 in 1995 odigral 41 tekem za izbrano vrsto Nizozemske. "S Korenom smo dobili kvalitetnega vezista, ki premore tudi precej napadalnih sposobnosti. Lahko igra celo kot 'lažna devetka', toda nismo ga pripeljali zaradi tega. Igral bo v vezni liniji, imel bo tudi napadalne naloge. Koren je idealen primer tega, kakšne igralce želimo imeti v ekipi - takšne, s katerimi bomo vedno močnejši. Je popoln nogometaš, v preteklosti je že dokazal, da je pravi ekipni igralec," Korošca hvali nekdanji nogometaš Ajaxa in Genoe.

Koren bo sicer v "deželi tam spodaj" morda debitiral že v torek, ko se bo Melbourne City doma v pokalu pomeril s Sydneyjem. "Bomo videli, kako bodo stvari potekale v tem tednu, potem bomo ocenili, ali je nared za igro ali ne. Moramo biti previdni, izkušnje iz preteklosti nas učijo, da ne gre prehitevati. Dokazati bo moral, da je povsem nared, zaigral bo šele, ko bo dejansko lahko naredil razliko na igrišču," je še pristavil trener kluba s stadiona AAMI Park.