Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
06.08.2014 14:37:38
Deli članek:

Webb se je upokojil

Reuters

Eden izmed najboljših angleških sodnikov Howard Webb je končal svojo sodniško kariero.

Triinštiridesetletni delivec pravice, ki je v svoji karieri sodil na vseh najpomembnejših tekmah v Angliji, v premier ligi, finalu FA pokala, ligaškega pokala in Community Shielda, vrhunec svoje kariere pa je doživel leta 2010, ko je najprej sodil finale lige prvakov na Santiago Bernabeu v Madridu med Interjem in Bayernom, potem pa še nekaj tednov kasneje finale svetovnega prvenstva v Južni Afriki med Španijo in Nizozemsko, je svojo sodniško kariero končal zaradi nove službe v sodniški organizaciji, kjer bo skrbel za trening in razvoj novih sodnikov v premier ligi. 

"Zelo sem vesel, da bom začel z novim poglavjem v svoji karieri, to je odlična nagrada za petindvajsetletno delo na nogometnih zelenicah. Več kot desetletje sem preživel na igriščih premier lige, sem pa tudi eden izmed srečnežev, ki je sodil na kar devetih UEFA in FIFA turnirjih in ki mi je doletela čast, da sem lahko sodil tako v finalu lige prvakov kot v finalu svetovnega prvenstva," je ob slovesu od sodniške piščalke povedal kontroverzni Howard Webb. 

"Sodniško delo mi je dalo ogromno in pomembno je, da najboljši delivci pravice ostanejo del sodniškega sveta. Še veliko se moram naučiti o sodniškem delu in najboljši kraj za to je v sodniški organizaciji. Gre za zelo pozitivno delovno okolje in vsi tam imamo enako željo, da še izboljšamo delo sodnikov," je dejal Webb in zaključil: "V zadnjih petih letih smo naredili velike korake pri sodniški fizični pripravljenosti, točnosti in profesionalnosti. Trenutna elitna skupina sodnikov je skupina najboljših delivcev pravice, ki jih je Anglija kdajkoli imela. Navdušen sem, da bom lahko delal z njimi in da bom pomagal tudi pri razvoju nove generacije elitnih sodnikov."