Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
15.10.2024 15:16:03
Deli članek:

Kvalifikacije za EP: Nadarjeni Slovenci in Poljaki poskrbeli za rezultatsko dramo (foto)

Grega Wernig

Goran Cvijanović in njegovi izbranci so napredovali v naslednji krog.

Slovenska kadetska (U-17) reprezentanca je z odliko opravila turnir uvodnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. V konkurenci Poljske, Gruzije in Armenije se je uvrstila v naslednji krog, izbranci Gorana Cvijanovića na treh preizkušnjah na domačih tleh niso doživeli poraza. Po zmagah nad Gruzijo in Armenijo so se za konec udarili še s poljskimi vrstniki. Ker sta si obe zasedbi uvrstitev v nadaljnje tekmovanje zagotovili že po 180 minutah, je dvoboj odločal 'le' o prvem mestu v skupini, gledalci na Ptuju so spremljali dramo. Razpletla se je z izidom 2:2, vsi goli so bili doseženi v drugem polčasu. Gostje so povedli, nakar so slovenski upi z golom Meška iz najstrožje kazni izenačili ter nato v sodniškem dodatku po zaslugi Hočevarja poskrbeli še za popoln preobrat, toda v peti minuti dodatka se je tudi domača mreža zatresla še drugič za končni rezultat.

Slovenija se je predstavila v postavi Handanović, Novak (od 81. Kumer Čelik), Mlekuž, Šimnovec, Jurić (od 64. Horvat), Varmaz Plava (od 71. Matjašec), Viher, Meško, Hočevar, Videnović (od 71. Jereb), Blaško (od 64. Koren).

Slovenijo je tekmovanje v skupini 2 končala na drugem mestu z enakim številom točk (7) kot Poljska, ki ima boljšo razliko v golih.

Grega Wernig

Grega Wernig

Grega Wernig

Grega Wernig