Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
09.10.2024 17:29:12
Deli članek:

Elšnik pričakuje drugačno Norveško, predvsem pa nevarno Slovenijo v lovu na vozovnico

Martin Metelko

Timi Max Elšnik bo v okrnjeni slovenski zasedbi na gostovanju na Norveškem eden glavnih adutov selektorja Matjaža Keka.

Od te sezone dalje član Crvene zvezde, po novem tudi z izkušnjo igranja v ligi prvakov, je pred vkrcanjem na letalo, ki je slovensko delegacijo popeljala v Oslo, sedmi sili povedal, da se je vedno lepo vrniti domov, ko igraš v tujini. Za gostovanje v Skandinaviji pa kot iz topa izstrelil: "Gremo po točke, po zmago."

Septembrski tekmi in štiri točke proti Avstriji in Kazahstanu, ki so Sloveniji prinesle uvrstitev na vrh lestvice, je komentiral, da so vse to zakonitosti nogometa, športa. Enako velja za poletni nastop na evropskem prvenstvu. "Že če si bil dober na prejšnji tekmi, se to hitro pozabi. Mi moramo biti ambiciozni, imeti visoke cilje. Euro je bila lepa nagrada za to generacijo, zdaj pa gledamo naprej. Gotovo ne smemo preskakovati v glavah, ampak če je po evropskem naslednji cilj svetovno prvenstvo, je morda prav liga narodov vozovnica do tja."

Norveška je v vsakem primeru zahtevna tekmica, za Slovence so reprezentance iz evropskega severa že po tradiciji trd oreh. "Mislim, da bodo Norvežani tokrat vendarle drugačni, ker manjka Martin Odegaard, ki je dirigent v njihovi igri. Približno 80 odstotkov akcij je šlo preko njega, je član Arsenala, ima potezo več. Morali se bodo prilagoditi, poiskati drugačne rešitve. Zavedamo se, da so zelo visoki, zato upam, da bo žoga čim več na tleh, v naših nogah. Selektor stalno poudarja, da moramo biti nevarni v napadu, zato bomo skušali z našim odličnim napadalcem čim prej ogroziti njihova vrata. Na takšnem težkem gostovanju je precej lažje, če hitro povedeš," je pojasnjeval Elšnik, ki je pripravljen na vsako nalogo, ki mu jo bo dal Kek – bodisi povsem v sredini bodisi na krilu, ki je dificitarno v slovenski izbrani vrsti.