Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.10.2024 11:14:36
Deli članek:

Klopp spregovoril o svoji novi vlogi in razkril, zakaj se vrača v nogomet

Profimedia

Sloviti nemški trener Jürgen Klopp se vrača v nogomet, a v nekoliko drugačni vlogi.

Ko se je Jürgen Klopp po koncu lanske sezone poslovil od Liverpoola, je dal vsem jasno vedeti, da se poslavlja od trenerskega posla. Vprašanje je bilo, kako dolgo bo zdržal brez nogometa, odgovor pa je prišel precej hitreje od pričakovanj.

Kot so v torek s pravo bombo postregli nemški mediji, se nemški strateg vrača v nogomet, a v precej drugačni vlogi, kot smo ga bili vajeni do zdaj. Nekdanji trener Mainza, Borussie in angleškega velikana bo združil moči z Red Bullom, pri katerem bo prevzel vlogo glavnega koordinatorja nogometnih klubov.

Red Bull je glavni sponzor številnih klubov po vsem svetu, med drugim tudi Leipziga Benjamina Šeška, zakaj se je odločil za to potezo, pa je pojasnil kar sam. "Svojo vlogo vidim predvsem kot mentorja trenerjem in vodstvu klubov Red Bull, navsezadnje sem del organizacije, ki je edinstvena, inovativna in usmerjena v prihodnost. Kot sem rekel, me to ne bi moglo bolj navdušiti. Moja vloga se je morda res spremenila, toda moja strast do nogometa in ljudje, ki delajo nogomet to, kar je, se niso spremenili," je v izjavi za avstrijsko podjetje dejal Klopp, ki je izjemno priljubljen pri svojih nekdanjih klubih.