Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2024 12:52:32
Deli članek:

Še en reprezentant, ki ima sladke skrbi, Rusi pa si že manejo roke ob milijonski odškodnini

Profimedia

Zrelo je odigral proti Danski, imel nato za odtenek več težav z robustnimi srbskimi branilci, proti Angliji pa je povsem nevtraliziral enega najboljših napadalcev na svetu Harryja Kana.

Ob zgodovinskem nastopu Slovenije v osmini finala Eura je na očeh svetovne nogometne javnosti paral živce še veliki portugalski sedmici Cristianu Ronaldu. Vse to so stvari, ki ne ostanejo neopažene, in nič čudnega ni, da je Vanja Drkušić z vsakim nastopom na velikem tekmovanju postajal konkretnejša rdeča pika na radarju številnih evropskih klubov.

Ne le to, narasli so tudi apetiti Sočija, ki se nadeja zajetne odškodnine za slovenskega centralnega branilca. O Drkušićevem prestopu iz Sočija, ta je prejšnjo sezono izpadel iz elitne ruske lige, se je govorilo že pred evropskim prvenstvom, zdaj pa je število snubcev le še naraslo. Rusi naj bi v zameno za Novomeščana, ki ima sicer pogodbo do konca prihodnje sezone, zahtevali sedem milijonov evrov. S tem in zanimanjem drugih klubov se je poslabšalo pogajalsko izhodišče Crvene zvezde, s katero se je dolenjskega nogometaša povezovalo že pred začetkom Eura.

Čeprav Drkušić ne skriva, da je privrženec beograjskega kluba, se zdi, da so možnosti, da pristane v rdeče-belem dresu, vse manjše. Omenjalo se je že Benfico, Hoffenheim in Alaves, v bitko za Slovenca naj bi se zdaj zelo resno vmešal tudi serijski ruski prvak Zenit. Njegov agent Mladen Ratkovica je za ruske medije namignil, da so poleg ponudbe iz Rusije na mizi tudi ponudbe iz Italije, Španije, Izraela in še nekaterih drugih držav, končna odločitev pa naj bi bila znana kmalu. Z dopusta je za ruski Metarating glede svoje prihodnosti na kratko spregovoril tudi Drkušić. »Za zdaj ne želim govoriti o tem, kaj bi se lahko zgodilo. Kot je dejal moj agent, bomo odločitev predvidoma sprejeli v prihodnjih dveh tednih in to je vse, kar lahko rečem,« je bil skrivnosten nogometaš iz Novega mesta. Ponudba iz Sankt Peterburga je mamljiva, po drugi strani bo Drkušić gotovo upošteval tudi faktor evropskih tekmovanj ...