Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2024 11:43:50
Deli članek:

Novo slovo v zmajevem gnezdu! Olimpijo zapušča osrednji branilec, okrepil bo vrste avstrijskega kluba!

alesfevzer.com

Avstrijski osrednji branilec se vrača v domovino, kjer bo okrepil vrste prvoligaša TSV Hartberg.


Nogometaši Olimpije so vstopili v zadnji teden priprav na novo sezono. Za Ljubljančane je poletni premor nekoliko daljši kot za preostale slovenske predstavnike v kvalifikacijah za evropska tekmovanja, saj bo Olimpija novo evropsko zgodbo začela v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Prvo dejanje sezone 2024/25 bo za zmaje tako na sporedu konec naslednjega tedna, ko bodo odigrali otvoritveno tekmo 1. SNL proti Primorju.

Novi trener zeleno-belih Victor Sanchez del Amo bo v novo tekmovalno obdobje pričakovano vstopil s prevetreno zasedbo. Poleg talentov iz mladinskega pogona, ki v pripravljalnih obračunih dobivajo kar izdatno minutažo, so v prestolnici zaenkrat pozdravili dve okrepitvi; iz Rogaške je prišel brazilski vezist Thalisson, pogodbo z zmaji pa je podpisal tudi 23-letni nemški krilni napadalec Benjika Caciel, nazadnje član Würzburger Kickers, nemške četrtoligaške ekipe.
Bolj pestro je na izhodnih vratih zmajevega gnezda; zaenkrat so se poslovili Redi Kasa, Ivan Posavec, Saar Fadida in Admir Bristrić, ki bo kot posojen nogometaš v prihodnji sezoni igral za Polisjo Žitomir, prvega evropskega nasprotnika Olimpije.

Naslednji nogometaš, ki zapušča Ljubljano, pa je Mateo Karamatić. Avstrijski osrednji branilec se vrača v domovino, kjer bo okrepil vrste prvoligaša TSV Hartberg. Vse podrobnosti prestopa naj bi bile praktično zapečatene, potreben je le še podpis pogodbe. Aktualni dogovor z zmaji je sicer veljaven do konca prihodnja sezone.

Karamatić je v Olimpijo prispel pred začetkom šampionske sezone, pred tem je igral za drugo ekipo Osijeka. Razvijal se je skozi mladinski pogon Salzburga. V dresu Olimpije je odigral 45 tekem in se na njih podpisal pod en zadetek.